Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

1,5

Ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

Μάρτυρες διηγούνται τα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς στην Κρήτη το 1947 και ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο, σε ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού - εικόνα 1

Ντοκιμαντερίστας ο οποίος επανέρχεται συχνά στον τόπο καταγωγής του, την Κρήτη («Η Τέχνη της Σφακιανής Δεσιάς», «Βικτωρία Θεοδώρου: Τα Κύματα που με Δίδαξαν το Ανυπότακτο»), ο πολιτικά ευαισθητοποιημένος Κώστας Νταντινάκης επιχειρεί τώρα να ρίξει φως στα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς της ομάδας Παύλου Γύπαρη στην Κρήτη το 1947. Συγχωριανοί του από το Νεροχώρι Αποκορώνου και η κόρη του Ισμήνη εξιστορούν τα όσα συνέβησαν, ενώ ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιώργος Μαργαρίτης αναλύει το ιστορικό πλαίσιο του εμφυλίου πολέμου στο νησί (ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτό που αναφέρει σε σχέση με τους μαρτυρικούς θανάτους της εποχής και τις φρικαλεότητες του ISIS), σε ένα ντοκιμαντέρ συνεντεύξεων με σαφές ιστορικοπολιτικό, αλλά ελάχιστο κινηματογραφικό ενδιαφέρον.

Ελλάδα. 2017. Διάρκεια: 66΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ελκόμενος Επί Κρημνού

1,5
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2017
  • Διάρκεια: 66 '
  • Κώστας Νταντινάκης

Τα γεγονότα της απαγωγής και της δολοφονίας του αγωνιστή του ΕΑΜ ιερέα Νικολάου Αποστολάκη από παρακρατικούς στην Κρήτη το 1947.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.