Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας

2

Η Αμερική τού (ανθυγιεινού) ανταγωνισμού, της απληστίας και του Ντόναλντ Τραμπ μέσα από μια αληθινή, αλλά δραματικά ξέπνοη βιογραφία.

Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας

Η Αμερική τού (ανθυγιεινού) ανταγωνισμού, της απληστίας και του Ντόναλντ Τραμπ μέσα από μια αληθινή, αλλά δραματικά ξέπνοη βιογραφία.

Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας - εικόνα 1

Ο ειρωνικός τίτλος της ταινίας του Τζον Λι Χάνκοκ («The Blind Side», «Η Μαγική Ομπρέλα») αναφέρεται σε μία από τις αμέτρητες περιπτώσεις απηνούς καταδίωξης του αμερικανικού ονείρου που, βασισμένες σε αληθινά πρόσωπα και πράγματα­, μετατρέπονται αργά ή γρήγορα σε λογοτεχνικά και κινηματογραφικά μπεστ σέλερ. Ο περιώνυμος «Ιδρυτής» μας λοιπόν (ένας overacting Μάικλ Κίτον) δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι άλλο πέρα από ένας όχι και τόσο κοινός καταχραστής μιας πρωτότυπης ιδέας, την οποία είχαν οι αδερφοί ΜακΝτόναλντ για την καντίνα τους έτοιμου φαγητού στη Νότια Καλιφόρνια.

Το 1954 ο πλανόδιος πωλητής Ρέι Κροκ πέφτει πάνω τους, βλέπει την ευκαιρία και, ξεπουλώντας τις βασικές αρχές περί ελέγχου και ποιότητας της οικογενειακής επιχείρησης, αναλαμβάνει το franchise, παίρνει σταδιακά τον έλεγχο και καταλήγει ζάπλουτος μονοφαγάς. Στη διαδρομή του, περισσότερο ειρωνικά χαριτωμένη παρά δραματική, αναδεικνύεται η Αμερική τού (ανθυγιεινού) ανταγωνισμού, της απληστίας και του… Ντόναλντ Τραμπ, όμως το σενάριο του Ρόμπερτ Σίγκελ («Ο Παλαιστής») δεν μπήγει βαθιά τα «μανικιου­ρισμένα» νύχια του, αντίθετα μένει στη διασκεδαστική, δραματουργικά ισχνή εξιστόρηση αυτού του εν πολλοίς άγνωστου success story.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ιδρυτής Μιας Αυτοκρατορίας

The Founder
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 115 '
  • Τζον Λι Χάνκοκ

Το 1954 ο πλανόδιος πωλητής Ρέι Κροκ πέφτει πάνω στους αδερφούς ΜακΝτόναλντ και στην καντίνα τους έτοιμου φαγητού στη Νότια Καλιφόρνια. Η πρότασή του για franchise είναι η αρχή ενός πρωτότυπου, περιπετειώδους και… χορταστικού success story.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.