Καρδιά Βουνό

3

Mια γλυκόπικρη δραμεντί που σφύζει από ειλικρίνεια, τρυφερότητα και κινηματογραφική απλότητα.

Καρδιά Βουνό

Ο Φούζι είναι ένας χοντρός, εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική, ομιλητικότατη Σιόρν, σε μια γλυκόπικρη δραμεντί που σφύζει από ειλικρίνεια, τρυφερότητα και κινηματογραφική απλότητα.

Καρδιά Βουνό - εικόνα 1

Η τέταρτη ταινία του Ισλανδού Νταγκούρ Κάρι («Ονειρεμένη Απόδραση», «Dark Horse») είναι ένα κινη­ματογραφικό χαϊκού, το οποίο εκπλήσσει με τη λιτότητά του, γεμάτη γενναιόδωρα συναισθήματα. Ήρωάς του είναι ο Φούζι, ένας χοντρός κι εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική Σιόρν και θα δοκιμαστεί στην πρώτη ερωτική σχέση του, η οποία θα αποδειχτεί απρόσμενα δύσκολη και περιπετειώδης. Διότι, αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει στις χολιγουντιανές ρομαντικές κομεντί, οι αληθινοί άνθρωποι είναι γεμάτοι αντιφάσεις, αδυναμίες και σκοτεινές πλευρές.

Η πορεία τους προς την κοινωνικοποίηση δεν είναι πάντα εύκολη και συχνά παντελώς αποτυχημένη. Με χιούμορ, αβίαστη χάρη και διακριτικούς συμβολισμούς (η «αθώα» παρουσία του πολέμου από τα παιχνίδια-κατασκευές μέχρι το paintball), ο Κάρι μας κάνει συνοδοιπόρους στο μακρύ και γλυκόπικρο ταξίδι του καλόκαρδου Φούζι προς την καθυστερημένη ενηλικίωσή του, δίνοντας έμφαση όχι στις δραματικές κορυφώσεις και τις έντεχνες ανατροπές της, αλλά στις ασήμαντες, τρυφερές, άτσαλες, ευφυείς ή αμήχανες λεπτομέρειές της που κάνουν τη διαφορά.

Ισλανδία, Δανία. 2015. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ONE FROM THE HEART.

Περισσότερες πληροφορίες

Καρδιά Βουνό

Fusi / Virgin Mountain
3,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νταγκούρ Κάρι

Ο Φούζι είναι ένας χοντρός, εσωστρεφής 43άρης που ζει με τη μητέρα του σε μια μοναχική, απόλυτα μονότονη ρουτίνα. Μέχρι που θα γνωρίσει τη δυναμική, ομιλητικότατη Σιόρν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.