Ο Πιτ και ο Δράκος του

2

Τυποποιημένο ντισνεϊκό θέαμα που δεν ξεπερνά σε κανένα επίπεδο τα κινηματογραφικά τετριμμένα.

Ο Πιτ και ο Δράκος του

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο αγόρι που μεγαλώνει στο δάσος μαζί με έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Όταν ο μικρός γίνει αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν ένα νέο δρόμο, έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τον «πολιτισμένο» κόσμο των μεγάλων, σε ένα τυποποιημένο ντισνεϊκό θέαμα που σίγουρα δεν εντυπωσιάζει, αλλά ούτε απογοητεύει. Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη.

Ο Πιτ και ο Δράκος του - εικόνα 1

Η πρόθεση της Disney για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς live action ταινιών με τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά και μοντέρνα αφήγηση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής τα τελευταία χρόνια. Μετά, λοιπόν, την πρόσφατη εξαιρετική διασκευή του «Βιβλίου της Ζούγκλας» και την επιτυχημένη κινηματογραφική αναγέννηση του Μόγλη συναντάμε στην οθόνη άλλο ένα παιδί που μεγαλώνει μακριά από τις νόρμες του πολιτισμού. Πρόκειται για τον Πιτ, ένα μυστηριώδες δεκάχρονο το οποίο ύστερα από ένα οικογενειακό ατύχημα βρίσκεται μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν ένα δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος.

Ο Πιτ και ο Δράκος του - εικόνα 2

Η ανακάλυψη του μικρού ήρωα από τους απρόσκλητους επισκέπτες θα τον φέρει σε άμεση σύγκρουση με τον «πολιτισμένο» κόσμο, σε μια οικογενειακή ταινία ενηλικίωσης που πληροί όλες τις προϋποθέσεις του ντισνεϊκού θεάματος. Το φιλμ περιέχει οικολογικές αιχμές για το περιβάλλον που σταδιακά ροκανίζεται από κάποιους (γενικά και αόριστα) κακούς υπαλλήλους εταιρειών, μηνύματα για την ανοχή στη διαφορετικότητα και την απελευθέρωση της παιδικής φαντασίας που ασφυκτιά στην πεζή ενήλικη πραγματικότητα –μόνιμη θεματική της Disney– καθώς και κάποιες (δυστυχώς πολύ λίγες) σκηνές δράσης. Το ζήτημα όμως είναι ότι το ριμέικ του μέτριου ομότιτλου μιούζικαλ του 1977 αδυνατεί στιλιστικά να φτιάξει ένα συνεκτικό κινηματογραφικό σύμπαν, όσο κι αν παρουσιάζει περιεκτικούς ενήλικους χαρακτήρες οι οποίοι θα μπορούσαν να πείσουν για τα κίνητρά τους, κλιμακώνοντας έτσι την αφηγηματική ένταση. Η ταινία προβάλλεται και μεταγλωττισμένη.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πιτ και ο Δράκος του

Pete's Dragon
2
  • Φαντασίας
  • 2016
  • Διάρκεια: 103 '
  • Ντέιβιντ Λόουερι

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος και πλέον η σύγκρουσή του με τον «πολιτισμένο» κόσμο μοιάζει αναπόφευκτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".