Ouija: Η Πηγή του Κακού

Μια ταινία τρόμου που ξεκινά ατμοσφαιρικά, αλλά παγιδεύεται σε χιλιοϊδωμένα τρικ κι εκτροχιάζεται σε ένα εγκληματικά ασυνάρτητο φινάλε.

Ouija: Η Πηγή του Κακού

Στο Λος Άντζελες του 1967 μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της πνευματιστικές συνεδρίες. Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη και σε μια ταινία τρόμου που ξεκινά ατμοσφαιρικά, αλλά παγιδεύεται σε χιλιοϊδωμένα τρικ κι εκτροχιάζεται σε ένα εγκληματικά ασυνάρτητο φινάλε.

Ouija: Η Πηγή του Κακού - εικόνα 1

Είμαι σίγουρος πως όσοι έχουν δει το τρέιλερ της «Πηγής του Κακού» και το πρώτο «Ouija» θα στοιχημάτιζαν πως το σίκουελ θα ήταν αναμφίβολα καλύτερο και τρομακτικότερο από ό,τι η πρώτη ταινία. Πολλά συγχαρητήρια στον μοντέρ του τρέιλερ, λοιπόν, ο οποίος συμπυκνώνει σε δυόμισι λεπτά ανατριχιαστική ατμόσφαιρα κι επιτυχημένους αιφνιδιασμούς, όλα όσα δηλαδή λείπουν από τη μεγάλου μήκους εκδοχή της οικογενειακής ιστορίας των Ζάντερ. Αυτή εξελίσσεται στο Λος Άντζελες του 1967, όπου μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της «στημένες» πνευματιστικές συνεδρίες.

Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη, αφού ένα κακόβουλο πνεύμα θα καταλάβει το σώμα της μικρής Ντόρις Ζάντερ. Μέχρις εδώ τα πράγματα προχωρούν προβλέψιμα μεν, αρκετά πειστικά δε, χωρίς πολλές μανιέρες και φτηνούς εντυπωσιασμούς. Όταν όμως τα πνεύματα παίρνουν το πάνω χέρι, επιστρατεύονται παπάδες και τα έτοιμα horror tricks στήνουν χορό, η σκηνοθετική βιρτουοζιτέ του έμπειρου μοντέρ Μάικ Φλάναγκαν («Ο Καθρέφτης της Κολάσεως») παλεύει μάταια να σώσει τα προσχήματα. Που και αυτά πάνε στο… δαίμονα όταν όλη η φασαρία κορυφώνεται σε ένα εγκληματικά ασυνάρτητο φινάλε.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Ouija: Η Πηγή του Κακού

Ouija: Origin of Evil
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μάικ Φλάναγκαν

Στο Λος Άντζελες του 1967 μια χήρα πραγματοποιεί με τη βοήθεια των δύο κοριτσιών της πνευματιστικές συνεδρίες. Ένας πίνακας ouija όμως θα μετατρέψει αυτές τις αθώες απάτες σε πραγματικό εφιάλτη…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".