Το Πρώτο Ραντεβού

2

Το καλοκαίρι του 1989, το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ρόμπινσον, θα περάσει μια ημέρα μαζί σε μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί εξελίσσεται σε διδακτικό πολιτικό δράμα.

Το Πρώτο Ραντεβού

Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα κλείνει ένα επαγγελματικό ραντεβού με τη δικηγόρο συνάδελφό του Μισέλ Ρόμπινσον. Το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι θα περάσει μια ημέρα μαζί, η οποία ξεκινάει από μια έκθεση τέχνης και τελειώνει με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι. Αυτό που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη ρομαντική κομεντί εξελίσσεται σε διδακτικό πολιτικό δράμα.

Το Πρώτο Ραντεβού - εικόνα 1

Αλήθεια τι ενδιαφέρον, πέρα από το… προπαγανδιστικό, θα μπορούσε να έχει η ιστορία του πρώτου ραντεβού του προεδρικού ζεύγους Μπαράκ Ομπάμα - Μισέλ Ρόμπινσον; Το πώς δηλαδή το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος και η δικηγόρος συνάδελφός του πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα μαζί, η οποία ξεκίνησε από μια έκθεση τέχνης και τελείωσε με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι; Κι όμως, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ρίτσαρντ Ταν ξεκινάει να περιγράφει τη συνάντησή τους με αεράτο χιούμορ και πίστη στη γοητεία των χαρακτήρων, οι οποίοι φλερτάρουν διαφωνώντας κι εναλλάσσοντας απροσποίητα έξυπνες ατάκες.

Κοινωνικοί ακτιβιστές, θα φέρουν στο προσκήνιο θέματα φύλου, φυλής και ταξικής καταγωγής, αλλά αυτό που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε μια χαριτωμένη –αλά Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και «Μετά τα Μεσάνυχτα»– εναλλακτική ρομαντική κομεντί παίρνει από ένα σημείο και μετά το δρόμο του διδακτικού πολιτικού δράματος. Οι τόνοι σοβαρεύουν υπερβολικά, τα μηνύματα ηχούν μεγαλόστομα και ο μέλλων πρόεδρος φορά το φωτοστέφανο του φιλελεύθερου αγωνιστή.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Πρώτο Ραντεβού

Southside With You
2
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 84 '
  • Ρίτσαρντ Τέιν

Το καλοκαίρι του 1989 ο νεαρός νομικός σύμβουλος Μπαράκ Ομπάμα κλείνει ένα επαγγελματικό ραντεβού με τη συνάδελφό του δικηγόρο Μισέλ Ρόμπινσον. Το μελλοντικό προεδρικό ζευγάρι θα περάσει μια ημέρα μαζί, η οποία ξεκινάει από μια έκθεση τέχνης και τελειώνει με την προβολή του «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".