Το Κορίτσι του Τρένου

1,5

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ.

Το Κορίτσι του Τρένου

Διεκπεραιωτική και άνευρα σκηνοθετημένη μεταφορά ενός (wannabe «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε») αγωνιώδους μπεστ σέλερ.

Το Κορίτσι του Τρένου - εικόνα 1

Τι θα ήταν το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» χωρίς το σενάριο της Τζίλιαν Φλιν και τη σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ; Το «Κορίτσι του Τρένου» είναι η απάντηση. Αν και το σαρδόνια αμοραλιστικό μυθιστόρημα της Φλιν είναι κλάσεις ανώτερο ως πρώτη ύλη από τον αναιμικό σωσία του διά χειρός Πόλα Χόκινς, υπήρχαν ένα σωρό πράγματα που θα μπορούσε κάποιος να ανασύρει από τις σελίδες του «…Τρένου» και να αναπτύξει σεναριακά (και σκηνοθετικά), στήνοντας ένα ψωμωμένο θρίλερ. Ανάμεσά τους η σχέση αλήθειας και παραίσθησης, η κρυφή ζωή των (αμερικανικών) προαστίων, τα πολλά πρόσωπα/προσωπεία της σύγχρονης γυναίκας, η μεταβίβαση της ενοχής, ο ανταγωνισμός των δύο φύλων ως πόλεμος εξουσίας… Η Έριν Κρεσίντα Γουίλσον («Η Γραμματέας», «Υποψία») ενδιαφέρεται κυρίως για το τελευταίο, στην ψυχολογική και σεξουαλική διάστασή του, φοβούμενη πως η πολυπρόσωπη και περίπλοκη χρονικά αφήγηση θα βραχυκυκλώσει αν φορτωθεί με επιπλέον αναφορές και σημάνσεις.

Το Κορίτσι του Τρένου - εικόνα 2

Κι όμως, η πλοκή φαντάζει πολύ πιο αγωνιώδης απ’ ό,τι υπόσχεται η ιστορία της χωρισμένης και αλκοολικής Ρέιτσελ, που μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα, την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της, αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες ημέρες νωρίτερα αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη που ο απρόσωπος Τέιτ Τέιλορ («Υπηρέτριες») σκηνοθετεί σαν δράμα χαρακτήρων. Ατελείωτα κοντινά πλάνα, περιγραφικές εικόνες, δράση που προχωρά μόνο μέσω των διαλόγων, απουσία οποιασδήποτε ατμόσφαιρας. Μια άνευρη, οριακά υποφερτή διεκπεραίωση δηλαδή, το πρωταγωνιστικό καστ της οποίας νομίζεις πως επιλέχτηκε ύστερα από διαγωνισμό ομορφιάς.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Κορίτσι του Τρένου

The Girl on the Train
2
  • Θρίλερ
  • 2016
  • Διάρκεια: 112 '
  • Τέιτ Τέιλορ

Χωρισμένη και αλκοολική, η Ρέιτσελ μαθαίνει πως μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα την οποία βλέπει κάθε μέρα από το τρένο της αγνοείται. Πρόκειται για την νταντά της νέας οικογένειας του πρώην άντρα της, την οποία είχε δει λίγες μέρες πριν αγκαλιά με κάποιον που δεν ήταν ο σύζυγός της. Αποφασίζει να μάθει την αλήθεια, μπλέκοντας σε ένα ζωντανό εφιάλτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.