Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου

1,5

Μελοδραματικό εκτός και υπεραπλουστευτικό εντός του γηπέδου δοξαστικό για τον μεγάλο άσο, γυρισμένο σαν γιγάντιο διαφημιστικό.

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου

Ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις κοινωνικές αντιξοότητες και, ως Πελέ, να οδηγήσει στα 18 του χρόνια την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου. Μελοδραματικό εκτός και υπεραπλουστευτικό εντός του γηπέδου δοξαστικό για τον μεγάλο άσο, γυρισμένο σαν γιγάντιο διαφημιστικό.

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου - εικόνα 1

Με μοναδικό ανταγωνιστή τον Μαραντόνα, ο Πελέ είναι ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του λαοφιλέστερου αθλήματος. Η εντυπωσια­κότατη επαγγελματική καριέρα του (1956-1977) είχε μια εξίσου θεαματική εκκίνηση, καθώς δύο χρόνια μετά το συμβόλαιό του με τη Σάντος ο μόλις 18χρονος Πελέ οδηγούσε την εθνική Βραζιλίας στην –πρώτη– κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί εστιάζει και η βιογραφική ταινία των Ζίμπαλιστ (με βραβευμένη θητεία στο ντοκιμαντέρ), διηγούμενη πώς ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο πάλεψε ενάντια στις προκαταλήψεις, ξεπέρασε τις ταξικές διακρίσεις κι επέβαλε ως τρόπο παιχνιδιού την «τζίνγκα», ποδοσφαιρικό αυτοσχεδιασμό με καταγωγή από τους Αφρικανούς σκλάβους που επαναστάτησαν ενάντια στους Πορτογάλους δουλεμπόρους το 17ο αιώνα.

Σχετικά πιστό στα γεγονότα (ο Πελέ, αντίθετα απ’ ό,τι βλέπουμε, έπαιζε σε πολλές νεανικές ομάδες πριν από τη Σάντος), το φιλμ είναι ένα μελοδραματικό εκτός και υπεραπλουστευτικό εντός γηπέδου δοξαστικό για τον Βραζιλιάνο άσο, γυρισμένο σαν γιγάντιο διαφημιστικό. Ακραίο στιλιζάρισμα, επικολυρικές μουσικές, slow motion, εξεζητημένες γωνίες λήψης κι εντελώς σχηματικοί, θαρρείς βγαλμένοι από τελενοβέλα χαρακτήρες.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Pele: Η Ιστορία Ενός Θρύλου

Pele: Birth of a Legend
1,5
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 107 '
  • Τζεφ και Μάικλ Ζίμπαλιστ

Ο πάμφτωχος Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις κοινωνικές αντιξοότητες και, ως Πελέ, να οδηγήσει στα 18 του χρόνια την εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".