Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

2

Ένα ακόμη εκπαιδευτικό δράμα που προσπαθεί να εξερευνήσει τον εφηβικό ψυχισμό απεμπολώντας την ενήλικη επίκριση. Το φιλμ στην αρχή μπορεί να έχει μια φωτογραφική αυθεντικότητα, στη συνέχεια όμως παραδίδεται στη μελοδραματική ευκολία και τις σεναριακές διογκώσεις.

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

Ο Λαέρτης, ένας δεξιοτέχνης βιολιστής που ζει στο Σάο Πάολο, αναγκάζεται να διδάξει μουσική στο σχολείο μιας φαβέλας. Η όλη διαδικασία αλλάζει τόσο τη δική του ζωή, όσο και αυτές των μαθητών του, σε ένα ακόμη εκπαιδευτικό δράμα που προσπαθεί να εξερευνήσει τον εφηβικό ψυχισμό απεμπολώντας την ενήλικη επίκριση. Το φιλμ στην αρχή μπορεί να έχει μια φωτογραφική αυθεντικότητα, στη συνέχεια όμως παραδίδεται στη μελοδραματική ευκολία και τις σεναριακές διογκώσεις.

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί - εικόνα 1

Ο Λαέρτης είναι ένας δεξιοτέχνης βιολιστής που ζει στο Σάο Πάολο­, αλλά αδυνατεί να μπει στη φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης. Έχοντας οικονομικά προβλήματα, αναγκάζεται να διδάξει μουσική στο σχολείο μιας φαβέλας. Εκεί προσπαθεί να βάλει τάξη στη μαθησιακή ζούγκλα που συναντά, οπότε φτάνει αρκετές φορές στα όριά του. Η όλη διαδικασία αλλάζει τόσο τη δική του ζωή όσο και των μαθητών του, σε άλλο ένα εκπαιδευτικό δράμα που προσπαθεί να εξερευνήσει τον εφηβικό ψυχισμό απεμπολώντας την ενήλικη επίκριση (κορυφαίο στην ίδια θεματική παραμένει το «Ανάμεσα στους Τοίχους»).

Το ταξίδι στις φτωχογειτονιές του Σάο Πάολο έχει μια φωτογραφική αυθεντικότητα και τα ερμηνευτικά ημιτόνια του Λάζαρο Ράμος λειτουργούν αρκετές φορές υποδειγματικά. Όσο όμως περνάει η ώρα στις φαβέλες η ιστορία αρχίζει να παραδίδεται στη μελοδραματική ευκολία και στις σεναριακές διογκώσεις (χαρακτηριστική η υποπλοκή με τον αρχιμαφιόζο). Με τις σκηνές δράσης να υστερούν σε επίπεδο παραγωγής και σκηνοθετικής καθοδήγησης, το βραζιλιάνικο φιλμ θα ήταν σοφότερο να είχε επιλέξει το δρόμο της κινηματογραφικής οικονομίας.

Γαλλία 2015, Βραζιλία. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: DANAOS FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

Tudo Que Aprendemos Juntos
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 102 '
  • Σέρτζιο Μασάντο

Ο Λαέρτης είναι ένας δεξιοτέχνης βιολιστής που ζει στο Σάο Πάολο, αλλά αδυνατεί να μπει στη φιλαρμονική ορχήστρα της πόλης. Έχοντας οικονομικά προβλήματα θα αναγκαστεί να διδάξει μουσική στο σχολείο μιας φαβέλας. Εκεί θα προσπαθήσει να βάλει μια τάξη στη μαθησιακή ζούγκλα που θα συναντήσει, φτάνοντας αρκετές φορές στα όριά του. Η όλη διαδικασία αλλάζει τόσο τη δική του ζωή, όσο και αυτές των μαθητών του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.