Έγκλημα στον Νείλο

2,5

Μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών, αλλά μια συμβατική σκηνοθετική προσέγγιση.

Έγκλημα στον Νείλο

Μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι με μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών, αλλά μια συμβατική σκηνοθετική προσέγγιση.

Έγκλημα στον Νείλο - εικόνα 1

Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνει την κρουαζιέ­ρα στον Νείλο, όμως η δολοφονία της Λινέτ Ρίτζγουεϊ, της πανέμορφης κληρονόμου μιας αμύθητης περιουσίας, διακόπτει απότομα τις διακοπές του. Προτού το πλοίο φτάσει στην επόμενη στάση του, ο μυθικός ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσει το στυγερό φόνο. Η μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι συγκέντρωσε μια σπάνια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών.

Μετά τις εμπορικές επιτυχίες του «Ο Πύργος της Κολάσεως» (1974) και «Οι Περιπέτειες του Κινγκ Κονγκ» (1976) ο Τζον Γκίλερμιν ανέλαβε να καθοδηγήσει σκηνοθετικά αυτό το ασύλληπτο καστ. Μόνο που ο Άγγλος δημιουργός, σε αντίθεση με τα εντυπωσιακά εξωτερικά πλάνα των αιγυπτιακών ναών, αποτυγχάνει να δημιουργήσει μια κλειστοφοβική, αγωνιώδη ατμόσφαιρα εν πλω. Τα υποκειμενικά φλας μπακ δεν είναι πάντοτε επιτυχημένα, η ιστορία λύνεται χωρίς κορύφωση, ενώ οι εξαιρετικές ερμηνείες των σταρ παραμένουν αυτόφωτες.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα στον Νείλο

Death on the Nile
2,5
  • Θρίλερ
  • 1978
  • Διάρκεια: 140 '
  • Τζον Γκίλερμιν

Ο Ηρακλής Πουαρό απολαμβάνει την κρουαζιέρα στον Νείλο, όμως η δολοφονία της Λινέτ Ρίτζγουεϊ, της πανέμορφης κληρονόμου μιας αμύθητης περιουσίας, σταματά απότομα τις διακοπές του. Προτού το πλοίο φτάσει στην επόμενη στάση του, ο μυθικός ντετέκτιβ πρέπει να εξιχνιάσει το στυγερό φόνο...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".