Ομάδα Αυτοκτονίας

2

Μια πλήρως αποπροσανατολισμένη περιπέτεια με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες, που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. Μόνος διασωθείς ο Γουίλ Σμιθ με τη γήινη ερμηνεία του.

Ομάδα Αυτοκτονίας

Μια πλήρως αποπροσανατολισμένη περιπέτεια με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες, που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν. Μόνος διασωθείς ο Γουίλ Σμιθ με τη γήινη ερμηνεία του.

Ομάδα Αυτοκτονίας - εικόνα 1

Ε ίναι κρίμα να βλέπεις στους καιρούς μας ένα παραγωγικότατο είδος όπως το υπερηρωικό να αρνείται ουσιαστικά να προοδεύσει. Έπειτα από ένα βήμα μπροστά («Deadpool») έρχονται τουλάχιστον τρία πίσω («X-Men: Απόκαλιψ», «Fantastic Four», «Batman V Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης»), γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση ακόμη και κραταιές κινηματογραφικές θεωρίες όπως αυτή των τεσσάρων σταδίων εξέλιξης ενός είδους που θεμελίωσε ο Γάλλος Κριστιάν Μετς.

Αλλά στην ακάματη υπερηρωική μηχανή, η οποία κόβει δολάρια με τη σέσουλα, δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς ή προσωπικά οράματα – πόσο μάλλον για επιστημονικές θεωρίες. Η «Ομάδα Αυτοκτονίας» αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πισωγυρίσματος. Σε αυτήν η πράκτορας Αμάντα Γουόλερ φτιάχνει μια ομάδα από χαρισματικούς ισοβίτες προορισμένη να επέμβει μόνο σε μυστικές αποστολές.

Όταν μια πανίσχυρη υπερφυσική απειλή ξυπνά από το παρελθόν, οι περιθωριακοί superheroes είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη. Θεωρητικά, λοιπόν, τα συστατικά του υπερηρωικού μείγματος μοιάζουν ιδανικά, αφού η νέα περιπέτεια της DC διαθέτει γοητευτικούς αντιήρωες, μια διμοιρία από σταρ, προϋπολογισμό-μαμούθ κι έναν σκηνοθέτη (Ντέιβιντ Άγερ) που φλερτάριζε μέχρι πρόσφατα με την ιδιότητα του «δημιουργού». Το αποτέλεσμα; Μια απ’ τα ίδια, άντε και λίγο χειρότερα.

Ένα πλήρως αποπροσανατολισμένο φιλμ με ερμηνευτικά εκκωφαντικούς χαρακτήρες που φωνάζουν μάλλον γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν, ακατανόητους κακούς «ντυμένους» με κακόγουστα ’90s εφέ, φροϊδικές αναφορές της πλάκας, ξεκάρφωτο οικογενειακό μελό κι ένα φινάλε κανονική παρωδία. Ευτυχώς, η γήινη ερμηνεία του Γουίλ Σμιθ (μοναδικός διασωθείς του πρωτοκλασάτου καστ), μια πρωτοπόρα μετα-πανκ αισθητική και δυο-τρία αστεία γλίτωσαν την περιπέτεια από την υπερηρωική... αυτοκτονία.

Περισσότερες πληροφορίες

Ομάδα Αυτοκτονίας

Suicide Squad
2
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 123 '
  • Ντέιβιντ Άγερ

H πράκτορας Αμάντα Γουόλερ φτιάχνει μια ομάδα από χαρισματικούς ισοβίτες προορισμένη να επέμβει μόνο σε μυστικές αποστολές. Όταν μια πανίσχυρη υπερφυσική απειλή ξυπνά από το παρελθόν, οι περιθωριακοί υπερήρωες είναι οι μόνοι που μπορούν να σώσουν τον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.