Έρωτας αλά Καταλανικά

1,5

Η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και η χοντροκοπιά και τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία ενδείκνυνται μόνον για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας.

Έρωτας αλά Καταλανικά

Η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και η χοντροκοπιά και τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία ενδείκνυνται μόνον για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας.

Έρωτας αλά Καταλανικά - εικόνα 1

Η προπέρσινη τεράστια εμπορική επιτυχία του «Έρωτας αλά Ισπανικά», κυρίως στα σινεμά της Ιβηρικής, ουσιαστικά εξανάγκασε τους παραγωγούς της σε ένα εσπευσμένο σίκουελ. Εδώ ο Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο στήνει το κωμικό σκηνικό του σε άλλη μία ισπανική περιφέρεια όπου υπάρχει έντονο το αίσθημα της αυτοδιάθεσης, την Καταλονία.

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια, που έχει πλέον χωρίσει με τον Ανδαλουσιανό Ράφα, αποφασίζει να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη τελετή, ακόμη και να συμμαχήσει με τον πρώην σύντροφο της κόρης του Ράφα. Οι δυο τους ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για να σαμποτάρουν τον επεισοδιακό γάμο, σε ένα σίκουελ που κοπιάρει την κωμική συνταγή της πρώτης ταινίας, άρα και τα δημιουργικά ελαττώματά της.

Δυστυχώς, η φάρσα δίνει εκ νέου ραντεβού με τη γραφικότητα και τη χοντροκοπιά, με τα περισσότερα –ο θεός να τα κάνει– αστεία να ενδείκνυνται μόνο για ευρεία κατανάλωση εντός Ισπανίας. Μια επιβλητική νίκη των κλισέ, παρόμοια με αυτές της «Μπάρτσα».

Περισσότερες πληροφορίες

Έρωτας Αλά Καταλανικά

Ocho Apellidos Catalanes
1,5
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 99 '
  • Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο

Η πανέμορφη Βάσκα Αμάγια αποφασίζει να παντρευτεί τον καινούργιο Καταλανό φίλο της Πάου. Ο πατέρας της Κόλντο είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει την ανεπιθύμητη τελετή, ακόμη και να συμμαχήσει με τον πρώην σύντροφο της κόρης του Ράφα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.