Funny Face

2,5

Η Χέπμπορν στις δόξες της και το κινηματογραφικό Παρίσι στις ομορφιές του συναντιούνται σε ένα αφελές κι ολίγον κιτς μιούζικαλ-τουριστική ατραξιόν, υποψήφιο για 4 Όσκαρ.

Funny Face

Η Χέπμπορν στις δόξες της και το κινηματογραφικό Παρίσι στις ομορφιές του συναντιούνται σε ένα αφελές κι ολίγον κιτς μιούζικαλ-τουριστική ατραξιόν, υποψήφιο για 4 Όσκαρ.

Funny Face - εικόνα 1

Ο Στάνλεϊ Ντόνεν του «Τραγουδώντας στη Βροχή» αναλαμβάνει να ξεναγήσει τη νεαρή και χολιγουντιανά περιζήτητη Όντρεϊ Χέπμπορν στο… υπαρξιστικό Παρίσι της δεκαετίας του ’50, ως διανοούμενη, αλλά φωτογενή υπάλληλο βιβλιοπωλείου, την οποία ένας διάσημος φωτογράφος μόδας (Φρεντ Αστέρ) φιλοδοξεί να μετατρέψει σε βασίλισσα της πασαρέλας. Τίποτα περισσότερο, δηλαδή, από μια φολκλορική, πολύχρωμη και ώρες ώρες κιτς («Think pink!») προσέγγιση μιας μοντέρνας κουλτούρας, η οποία αποδεικνύεται καρικατούρα μπροστά στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες, συνοδευόμενη από σινεμασκόπ πλάνα όλων των παριζιάνικων αξιοθέατων και μερικά εντυπωσιακά χορευτικά. Και τίποτα λιγότερο απ’ όσα θα κατάφερνε ο Γιάννης Δαλιανίδης με την Ίντιθ Χεντ και τον Ζιβανσί στα κοστούμια, τον Τζορτζ Γκέρσουιν στα τραγούδια και τον γκουρού της διαφημιστικής φωτογραφίας Ρίτσαρντ Άβεντον ως καλλιτεχνικό σύμβουλο.

Περισσότερες πληροφορίες

Funny Face

Funny Face
2,5
  • Μουσική
  • 1957
  • Διάρκεια: 103 '
  • Στάνλεϊ Ντόνεν

Ο διάσημος φωτογράφος Ντικ Έιβερι ανακαλύπτει στο πρόσωπο μιας νεαρής υπαλλήλου βιβλιοπωλείου μια πολύ φωτογενή γυναίκα. Εκείνη θα δεχτεί απρόθυμα να παίξει το ρόλο του μοντέλου μόδας, αλλά ένα ταξίδι στο Παρίσι θα της αλλάξει τη ζωή και τις ιδέες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".