Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης

2

Αποσπασματικά επεισόδια και πληθώρα χαρακτήρων ελάχιστα βοηθούν το κουρασμένο franchise, το οποίο επιμένει σε ένα απλοϊκό, ανήλικο χιούμορ.

Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης

Αποσπασματικά επεισόδια και πληθώρα χαρακτήρων ελάχιστα βοηθούν το κουρασμένο franchise, το οποίο επιμένει σε ένα απλοϊκό, ανήλικο χιούμορ.

Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης - εικόνα 1

Εν αρχή ην ο Σκρατ. Στο πέμπτο κεφάλαιο του δημοφιλούς franchise (2,8 δισ. δολάρια εισπράξεων) ο κακότυχος προϊστορικός σκίουρος κυνηγά ξανά το αγαπημένο του βελανίδι, κάτι που θα τον οδηγήσει σε ένα θαμμένο εξωγήινο σκάφος κι από εκεί στο Διάστημα. Ακολουθεί μια ανακατωσούρα διαπλανητικών διαστάσεων (η μικρού μήκους «Cosmic Scrat-tastrophe» που είδαμε πριν το «Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν»), η οποία προκαλεί βροχή μετεωριτών στη Γη και κατευθύνει ένα γιγάντιο αστεροειδή πάνω της. Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε τις προσπάθειες του γεμάτου οικογενειακά προβλήματα Μάνι και της παρέας του να γλιτώσουν, αλλά και να βρουν τρόπο να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή. Κουρασμένη πλέον, η σειρά έχει αρχίσει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της και τις σταθερά ανήλικου χιούμορ ιδέες της, γεμίζοντας μια προσχηματική πλοκή με αποσπασματικά χιουμοριστικά ή περιπετειώδη επεισόδια. Πολλοί χαρακτήρες με τα ίδια τικ, ναΐφ προβληματισμοί και εύκολα γκαγκ σε πολλαπλές παραλλαγές (συνταγή που δεν ενοχλεί καθόλου το παιδικό κοινό), με τον Σκρατ να κλέβει και πάλι την παράσταση. ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: ΟDΕΟΝ.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης

Ice Age: Collision Course
2
  • Animation
  • 2016
  • Διάρκεια: 95 '
  • Μάικ Θερμάγιερ

Ο Σκρατ ανακαλύπτει ένα θαμμένο εξωγήινο διαστημόπλοιο, εκτοξεύεται στο Διάστημα και προκαλεί βροχή μετεωριτών στη Γη. Ο Μάνι και η παρέα του τρέχουν για να γλιτώσουν, ψάχνοντας παράλληλα τρόπο να σώσουν τον πλανήτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.