Αφιέρωμα για τους Πρόσφυγες στην Ταινιοθήκη

Το πετυχημένο αφιέρωμα του περασμένου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετακομίζει στην ταράτσα της Ταινιοθήκης από τις 29/5 έως την 1/6.

Αφιέρωμα για τους Πρόσφυγες στην Ταινιοθήκη

Το απόλυτα πετυχημένο αφιέρωμα για το «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;», που πραγματοποιήθηκε στο περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μετακομίζει στην ταράτσα της Ταινιοθήκης από τις 29/5 έως την 1/6. Θα προβληθούν εννιά συνολικά ταινίες, με το «Είμαι το Δουβλίνο» να σηκώνει την αυλαία και το «Ονειρεύομαι τη Δανία» του Μίχαελ Γκράβερσεν, το «Πλωτό Ξενοδοχείο “Ευρώπη”» του Βλαντιμίρ Τόμιτς και το ελληνικό «Ο Πιο Μακρύς Δρόμος» της Μαριάννας Οικονόμου να ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του αφιερώματος και λεπτομέρειες για το πώς να κερδίσετε διπλές ημερήσιες προσκλήσεις για το τετραήμερο θα βρείτε παρακάτω.

Αφιέρωμα «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;»

Ημερήσιο εισιτήριο: € 5.
Κυριακή 29
21.00 Ταινία Έναρξης: Είμαι το Δουβλίνο (Άνα Πέρσον, Αχμέντ Αμπντουλαχί, Ντέιβιντ Αρόνοβιτς, Σαρμαρκέ Μπινγιουσούφ, 2015). Παρουσία του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Αρόνοβιτς. Ακολουθεί Q&A με το κοινό. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων / 22.45 Σπουδαστικές ταινίες μικρού μήκους για το προσφυγικό: «Μέλισσες», «Ίχνη», «Μικρές Πατρίδες»
Δευτέρα 30
20.00 Ο πιο Μακρύς Δρόμος (Μαριάννα Οικονόμου, 2015). Παρουσία της σκηνοθέτιδας. Ακολουθεί Q&A με το κοινό / 21.30 Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης Πρόσφυγες: εικόνες, λόγια, τεκμήρια / 23.00 Εδώ Εξορία: Ημερολόγια από Παιδιά Πρόσφυγες (Μάνι Μπενσελάχ, 2015)
Τρίτη 31
21.00 Ονειρεύομαι τη Δανία (Μίχαελ Γκράβερσεν, 2016) / 22.00 Ένα Σπίτι στον Κόσμο (Αντρέας Κεφέντ, 2015) / 23.10 Η Λαμπεντούζα τον Χειμώνα (Τζέικομπ Μπρόσμαν, 2015)
Τετάρτη 1
20.45 Όνειρο Ζωής (Μορτέζα Τζαφαρί, 2016). Παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό / 22.15 Πλωτό Ξενοδοχείο «Ευρώπη» (Βλαντιμίρ Τόμιτς, 2015) / 23.30 Κανένας Άνθρωπος Δεν Είναι Νησί (Τιμ ντε Κερσμέκερ, 2015)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.