Νέος διευθυντής των Νυχτών Πρεμιέρας ο Λουκάς Κατσίκας

Μετά την αποχώρηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη, νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι ο έμπειρος κριτικός κινηματογράφου.

Νέος διευθυντής των Νυχτών Πρεμιέρας ο Λουκάς Κατσίκας

Μετά την αποχώρηση του Ορέστη Ανδρεαδάκη, το Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, αποφάσισε ότι ο κριτικός κινηματογράφου Λουκάς Κατσίκας, αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ.

Ακολουθεί το βιογραφικό σημείωμα που συνοδεύει την ανακοίνωση:
"Ο Λουκάς Κατσίκας γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και Κριτική Αγγλικής Λογοτεχνίας στην Αθήνα. Κριτικός κινηματογράφου από το 1996, έχει υπάρξει για χρόνια συνεργάτης στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στο περιοδικό Κ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Επί σειρά ετών έχει γράψει για λογαριασμό πολλών περιοδικών (ενδεικτικά στα Madame Figaro, ΚΛΙΚ, L' Officiel, Homme, ΝΙΤΡΟ, Highlights) και έχει διατελέσει συντάκτης και ανταποκριτής σε κινηματογραφικά φεστιβάλ του εξωτερικού στις εφημερίδες ΗΜΕΡΗΣΙΑ, CITY PRESS και ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός σε εκπομπές τόσο για τη μουσική όσο και για τον κινηματογράφο και σύμβουλος αναγνώσεων σε εκδοτικό οίκο.

Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί σε εκδόσεις αφιερωμένες στο έργο σκηνοθετών όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Κλοντ Σαμπρόλ, ο Γιώργος Πανουσόπουλος, ο Κάρολ Ριντ και άλλοι. Το 1998 εργάστηκε ως επιμελητής και συνδιοργανωτής στο φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ «Εικόνες της Αμερικής του 20ού αιώνα», σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία.

Από το 1996 μέχρι σήμερα υπήρξε Σύμβουλος και Συντονιστής Προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και στο Athens Open Air Film Festival. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του αείμνηστου Γιώργου Τζιώτζιου αποτέλεσε επί είκοσι χρόνια μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και μετέπειτα αρχισυντάκτης του".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.