Αποχαιρετιστήριο Cinedoc

Το ντοκιμαντερίστικο event ρίχνει αυλαία για τη φετινή του σεζόν την Τρίτη 24/5, στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με την προβολή του «Nostos»

Αποχαιρετιστήριο Cinedoc

Το ντοκιμαντερίστικο event ρίχνει αυλαία για τη φετινή του σεζόν την Τρίτη 24/5, στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με την προβολή του «Nostos» της Σαντρίν Ντουμά. Η Γαλλίδα ηθοποιός ξεκινά ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Αίγυπτο, αναζητώντας τις ελληνικές ρίζες της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: «Η σκηνοθέτης ακολουθεί τα ίχνη της ζωγράφου, επισκέπτεται μουσεία και συλλέκτες, συναντά ανθρώπους που πόζαραν για αυτήν και μας μιλούν για τις ελληνικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, τις κοσμοπολίτικες δεξιώσεις της Αλεξάνδρειας και τον κόσμο της παλιάς Αθήνας. Παράλληλα, ανασυνθέτει το ίδιο της το παρελθόν, από το σύγχρονο Παρίσι όπου ζει σήμερα, στο ελληνικό καλοκαίρι των παιδικών της χρόνων και το πατρικό της σπίτι στην προσεισμική Ιθάκη».

Το «Nostos» επαναπροβάλλεται, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 4.00 μ.μ., στον κινηματογράφο Δαναός.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας

NOSTOS (trailer GR) from Anemon on Vimeo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.