Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 26/5

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων με τον Τζόνι Ντεπ έρχεται στις μεγάλες οθόνες την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, μαζί με μια κωμική περιπέτεια με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ένα δημοσιογραφικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία κ.ά.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 26/5

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων με τον Τζόνι Ντεπ έρχεται στις μεγάλες οθόνες την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, μαζί με μια κωμική περιπέτεια με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ένα δημοσιογραφικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία κ.ά.

Η Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη

Τζόνι Ντεπ, Μία Γουασικόφσκα και Αν Χάθαγουεϊ ξαναπερνούν από τη… λαγουδότρυπα σε ένα φιλόδοξο σίκουελ. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Lewis Carroll. Η ιστορία συνεχίζεται από το σημείο που την είχαμε αφήσει στο τέλος της ταινίας Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Θα παρακολουθήσουμε ακόμη ένα ταξίδι της Αλίκης, αυτή τη φορά μέσα από έναν καθρέφτη. Η ηρωίδα μας θα μεταφερθεί -παραδοσιακά- σε μια άλλη διάσταση, θα συναντήσει καινούργιους, αλλά και γνώριμους χαρακτήρες. Θα κάνει νέους φίλους, αλλά και εχθρούς που θα της στήσουν πολλές και επικίνδυνες παγίδες. Σκοπός τους να την εγκλωβίσουν σε ένα άλλο χωροχρονικό σύμπαν.

Η Αλήθεια

Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Κέιτ Μπλάνσετ σε αποκαλυπτικό δημοσιογραφικό δράμα. Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική κι έλεγχο. Το προηγούμενο βράδυ, ο Ράδερ παρουσίασε στην εκπομπή 60 Minutes I, αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974. Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες κι έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους, κι ένιωθαν βέβαιοι ότι η υπόθεση ευσταθούσε.

Υπόθεση Άγνωστο DNA

Γαλλικό θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία που συγκλόνισε το Παρίσι της δεκαετίας του ’90. Ο επιθεωρητής στη δίωξη εγκλήματος Φρανκ Μανιέ είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς θα συμβούν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Μανιέ δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου. Ο Μπουγκόν, ο προϊστάμενός του, τον συμβουλεύει να μην εμπλακεί πάρα πολύ. Είναι ήδη αργά: Ο Μανιέ καταδιώκει ασταμάτητα τον δολοφόνο μέχρι το σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του.

Γλυκιά Απόδραση

Τρυφερή δραμεντί που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο φετινό Γαλλόφωνο Φεστιβάλ. Ο μεσήλικας γραφίστας Μισέλ αγαπάει τα αεροπλάνα. Μέρα με νύχτα, στο ντους, στη δουλειά, απάνω στο σκούτερ του, ονειρεύεται να είναι ένας αεροπόρος εξερευνητής. Μια ημέρα, δέχεται το σοκ, όταν βλέπει ένα καγιάκ. Θα μπορούσε να είναι αεροπλάνο δίχως φτερά. Ορμώμενος από τρελό αυθορμητισμό, παραγγέλνει όλο το πακέτο: κανό, κουπιά, ό,τι χρειάζεται. Κι αφού η σύζυγος του, η Ρασέλ, τον ενθαρρύνει, τι πειράζει που δεν έχει ξαναμπεί ποτέ του σε βάρκα; Η περιπέτεια του ξεκινά και είναι γεμάτη εκπλήξεις, μέσα και έξω από το νερό.

The Nice Guys

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70. Ο άτυχος ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς (Ράιαν Γκόσλινγκ) και ο μπράβος Τζάκσον Χίλι (Ράσελ Κρόου) πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν την υπόθεση μιας αγνοούμενης κοπέλας, καθώς και μία φαινομενικά ασύνδετη υπόθεση του θανάτου μιας πορν σταρ. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, αποκαλύπτουν μια σοκαριστική συνομωσία που φτάνει στους υψηλότερους κύκλους εξουσίας.

Tο Μπαρμπέρικο: Η Νέα Κουπ

Αφρο-αμερικανική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον μπαρμπέρη Άις Κιουμπ. Έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από το τελευταίο μας ραντεβού στο μπαρμπέρικο του Calvin. O Calvin (Cube) μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, ανάμεσα στους οποίους και ο Eddie (Cedric), είναι ακόμα εκεί, αλλά το μπαρμπέρικο έχει υποστεί ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Το πιο βασικό: το κάποτε ανδροκρατούμενο μαγαζί είναι τώρα ανάμεικτο, με τα κορίτσια να φέρνουν στην εξίσωση την δική τους ματιά, αμφισβητώντας τα αγόρια σε όλα τα πράγματά. Παρά τις καλές στιγμές, το εύθυμο κλίμα και το αίσθημα συντροφικότητας μέσα στο μαγαζί, η κατάσταση στην γειτονιά τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αναγκάζοντας τον Calvin και τους φίλους του να συνασπιστούν σε μια προσπάθεια να σώσουν όχι μόνο το μπαρμπέρικο, αλλά και τη γειτονιά τους.

Stars, Η Μπαλάντα Ενός Λαού

Αντιφασιστικό δράμα που κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες το 1959. Ο τραγικός έρωτας ανάμεσα σε μια Ελληνοεβραία και έναν αξιωματικό των Ναζί, συμβολίζοντας την ανθρώπινη αγνότητα η οποία νικιέται από το φασισμό και τις φυλετικές προκαταλήψεις. Όταν οι υπόλοιποι στρατιώτες είναι πιστοί μέχρι θανάτου στο Γ΄Ράιχ, βρίσκεται ένας στρατιώτης που υποθάλπει τον εχθρό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.