Τα 13 Λεπτά που δεν Άλλαξαν την Ιστορία

2

Σοβαρή, προσεγμένη παραγωγή, διεκπεραιωτική αφήγηση και απλοποιημένη εκδοχή των γεγονότων.

Τα 13 Λεπτά που δεν Άλλαξαν την Ιστορία

Σοβαρή, προσεγμένη παραγωγή, διεκπεραιωτική αφήγηση και απλοποιημένη εκδοχή των γεγονότων.

Τα 13 Λεπτά που δεν Άλλαξαν την Ιστορία - εικόνα 1

Ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε για τη γερμανική αντίσταση απέναντι στο ναζιστικό καθεστώς. πάντως ο συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ (ο Τομ Κρουζ στο «Επιχείρηση: Βαλκυρία») δεν ήταν ο μόνος συμπατριώτης του Αδόλφου Χίτλερ που επιχείρησε να τον δολοφονήσει. Τον Νοέμβριο του 1939, έξι χρόνια μετά την άνοδο των ναζί στην εξουσία και ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος μόλις είχε ξεσπάσει, ο Γκέοργκ Έλσερ, ένας απλός ρολογάς, τοποθετεί μια ωρολογιακή βόμβα στην μπιραρία όπου πρόκειται να μιλήσει ο Φίρερ.

Ενώ συλλαμβάνεται λίγο αργότερα στα σύνορα, εκείνος πληροφορείται πως ο στόχος του έφυγε από το κτίριο 13 λεπτά προτού σκάσει η βόμβα, κι εμείς, μέσα από μια σειρά φλασμπάκ, μαθαίνουμε την ιστορία του. Ένα τυπικό, ακαδημαϊκό ιστορικό δράμα δηλαδή, στο οποίο ο Φρεντ Μπρεϊνερσντόρφερ, σεναριογράφος του «Οι Τελευταίες Μέρες της Σόφι Σολ», και ο Όλιβερ Χιρσμπίγκελ, σκηνοθέτης της «Πτώσης», απλοποιούν τα γεγονότα για να γίνουν πιο κατανοητά και «φυτεύουν» μια ερωτική ιστορία για να προσδώσουν συναίσθημα, διεκπεραιώνοντας αφηγηματικά μια στιβαρή, καλοστημένη παραγωγή. Και η επώδυνη γερμανική προσπάθεια εξορκισμού των φαντασμάτων του παρελθόντος συνεχίζεται…

Γερμανία. 2015. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα 13 Λεπτά που δεν Άλλαξαν την Ιστορία

Elser
2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 114 '
  • Όλιβερ Χέρσμπιγκελ

Στις 8 Νοεμβρίου του 1939 ο Γκέοργκ Έλσνερ αποπειράται να δολοφονήσει τον Χίτλερ, αλλά για 13 λεπτά δεν θα καταφέρει να αλλάξει την Ιστορία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.