Ειμαρμένη

1

Θρίλερ, υπαρξιακό δράμα, πολιτικοκοινωνική καταγγελία και φαρσοκωμωδία μπερδεύονται άτσαλα σε μια προχειροφτιαγμένη, χύμα από ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Ειμαρμένη

Θρίλερ, υπαρξιακό δράμα, πολιτικοκοινωνική καταγγελία και φαρσοκωμωδία μπερδεύονται άτσαλα σε μια προχειροφτιαγμένη, χύμα από ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Ειμαρμένη - εικόνα 1

Μικρομηκάς, ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη και cult φιγούρα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, ο Ανδρέας Μαριανός αποφασίζει να τα πει όλα με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Από την ξεφωνημένη διαπλοκή πολιτικής εξουσίας-ΜΜΕ μέχρι το… «The Wicker Man», τίποτα δεν λείπει από αυτή την «Ειμαρμένη», η οποία θέλει έναν ραδιοφωνικό παραγωγό-ρεπόρτερ να αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση του βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, θα ανακαλύψει πως όλα συνδέονται με έναν άγιο, τον αγιογράφο του και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά σε μια προχειροφτιαγμένη, με χύμα ιδέες σάτιρα της νεοελληνικής –και όχι μόνο– πραγματικότητας.

Μέσα της, τα κρύα σινεφίλ αστεία και οι τραγικές αναληθοφάνειες της πλοκής μπλέκονται με το σχολιασμό της αναπαράστασης ως ψευδαίσθησης, ενώ κανείς δεν καταλαβαίνει πότε το θρίλερ γίνεται πολιτικοκοινωνική καταγγελία και το υπαρξιακό δράμα φαρσοκωμωδία. Ίσως λιγότερο σοβαροφανές κι ακόμα πιο ανεξέλεγκτο, το τελικό ανεκδοτολογικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα ως η ένοχη απόλαυση της χρονιάς.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 97΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειμαρμένη

1
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 97 '
  • Ανδρέας Μαριανός

Ένας ρεπόρτερ αναλαμβάνει να καλύψει την υπόθεση βίαιου θανάτου ενός συγγραφέα. Μεταβαίνοντας στο νησί που συνέβη το γεγονός, ανακαλύπτει πως όλα συνδέονται με έναν αγιογράφο, έναν άγιο τον οποίο πρόκειται άμεσα να αναγνωρίσει επίσημα η εκκλησία και τα τοπικά, επικίνδυνα μυστικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.