Το Λονδίνο Έπεσε

Τρομολαγνικός παροξυσμός, αποθέωση της μιλιταριστικής εξουσίας και μια κακοφτιαγμένη (λιγότερο όμως απ’ όσο κακοπαιγμένη) περιπέτεια καταστροφής.

Το Λονδίνο Έπεσε

Τρομολαγνικός παροξυσμός, αποθέωση της μιλιταριστικής εξουσίας και μια κακοφτιαγμένη (λιγότερο όμως απ’ όσο κακοπαιγμένη) περιπέτεια καταστροφής.

Το Λονδίνο Έπεσε - εικόνα 1

Ο «Όλυμπος» μπορεί να «Έπεσε», αλλά όχι μόνο ξανασηκώθηκε, μα τσέπωσε και 161 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Λογικό λοιπόν να ξανασκουντουφλήσει, αυτήν τη φορά εκτός έδρας, αλλά σε ένα γήπεδο όσο πιο φιλικό γίνεται. Αυτό του Λονδίνου, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής πλέον της προσωπικής φρουράς του Μάικ Μπάνινγκ, μεταβαίνει για την κηδεία του Βρετανού πρωθυπουργού. Κι ενώ κανείς, εκτός από τους θεατές, δεν το περιμένει, κατά τη διάρκειά της εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση, μπροστά στην οποία η 11η Σεπτεμβρίου μοιάζει με προχειροδουλειά της τοπικής Αλ Κάιντα βορείου Μπρούκλιν.

Σπάζοντας κάθε ρεκόρ αναληθοφάνειας (φανταστείτε πως ο σκηνοθέτης του «Ολύμπου…» Άντουαν Φούκουα αρνήθηκε να συνεχίσει γιατί… δεν του άρεσε το σενάριο), η ταινία φέρνει τον άτρωτο, παμπόνηρο και cool χιουμορίστα Μπάνινγκ μόνο εναντίον μερικών εκατοντάδων επαγγελματιών μισθοφόρων, ικανών να του προκαλέσουν μέχρι και βαθιές… γρατσουνιές! Μετά βίας τα καταφέρνουν, σε μια κακοφτιαγμένη (λιγότερο όμως απ’ όσο κακοπαιγμένη) περιπέτεια αναίτιας καταστροφής, βυθισμένης στον τρομολαγνικό παροξυσμό και παραδομένης στην αποθέωση της μιλιταριστικής παγκόσμιας εξουσίας.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2016. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Λονδίνο Έπεσε

London Has Fallen
  • Περιπέτεια
  • 2016
  • Διάρκεια: 99 '
  • Μπάμπακ Νατζάφι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής πλέον της προσωπικής φρουράς του Μάικ Μπάνινγκ, μεταβαίνει στο Λονδίνο για την κηδεία του Βρετανού πρωθυπουργού, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπολύεται μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.