Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 3/3

Βραβευμένες από κινηματογραφικές ακαδημίες και φεστιβάλ κάποιες από τις ταινίες που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα, όπως το γερμανικό δραματικό θρίλερ «Victoria», αλλά κι ένα ισπανικό ρομαντικό δράμα με περσινή υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 3/3

Βραβευμένες από κινηματογραφικές ακαδημίες και φεστιβάλ κάποιες από τις ταινίες που θα δούμε την ερχόμενη εβδομάδα, όπως το γερμανικό δραματικό θρίλερ «Victoria», αλλά κι ένα ισπανικό ρομαντικό δράμα με περσινή υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Victoria

Γερμανικό δραματικό θρίλερ γυρισμένο σε μονοπλάνο 138΄. Ο Νορβηγο-δανός διευθυντής φωτογραφίας Στούρλα Μπραντ Γκρέβλεν, ο οποίος βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου και υπογράφει την ισλανδική έκπληξη των Κανών «Rams», είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτού του ρεαλιστικού, δραματικού θρίλερ των 6 Γερμανικών Κινηματογραφικών Βραβείων, στο οποίο η Βικτόρια, μια Ισπανίδα που ζει στο Βερολίνο, γνωρίζει καθώς φεύγει από ένα πάρτι μια ομάδα νεαρών, με τους οποίους θα αλητέψει στην πόλη και θα καταλήξει συμμέτοχος σε μια αιματηρή ληστεία. Κι όλα αυτά γυρισμένα σε ένα και μοναδικό δεξιοτεχνικό πλάνο διάρκειας 144 λεπτών!

Ζωούπολη

Animation της Disney με πρωταγωνιστή… ολόκληρο το ζωικό βασίλειο. Η μοντέρνα μητρόπολη της Ζωούπολης δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη. Είναι ένα χωνευτήριο όπου κάθε είδους ζώο, από τον θηριώδη ελέφαντα μέχρι το μικροσκοπικό τρωκτικό, συνυπάρχει με το άλλο. Παρ’ όλα αυτά η πόλη είναι χωρισμένη σε κοινωνικές τάξεις βασισμένες σε προκαταλήψεις. Όταν η αισιόδοξη αστυνομικός Judy Hopps καταφθάνει, ανακαλύπτει ότι το να είσαι το πρώτο λαγουδάκι αστυνομικός ανάμεσα σε μεγαλόσωμα και σκληρά ζώα δεν είναι καθόλου εύκολο. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, αρπάζει την ευκαιρία να λύσει μια υπόθεση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστεί με μια φλύαρη και παμπόνηρη αλεπού που ακούει στο όνομα Nick Wilde. Έχουν λιγότερες από 48 ώρες στη διάθεση τους για να βρουν ένα εξαφανισμένο θηλαστικό.

Λουλούδια

Μελαγχολικό ρομαντικό δράμα, περσινή ισπανική υποψηφιότητα για ξενόγλωσσο Όσκαρ. Μπορεί άραγε ένα ανώνυμο δώρο από εφήμερα άνθη να αποτελέσει το έναυσμα για μια νέα αρχή; Με αυτό το απλό σεναριακό εύρημα, το δίδυμο των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα διαπλέκει με απρόσμενο και σαγηνευτικό τρόπο τις συναισθηματικές διαδρομές των τριών ηρωίδων τους, δημιουργώντας μια ντελικάτη όσο και συγκινητική σπουδή πάνω στον έρωτα, τη μνήμη, την απώλεια και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Εξαίσια κινηματογραφημένη και με εξαιρετικές ερμηνείες από τις τρεις πρωταγωνίστριες, η ταινία έγινε δεκτή διεθνώς με ενθουσιασμό ως μια από τις καλύτερες ταινίες που έχουν γυριστεί στη βασική γλώσσα.

Καύση

Ο Στράτος Τζίτζης («Σώσε με») διασκευάζει τη θεατρική μαύρη κωμωδία του. Σε μια πόλη που φλέγεται από ταραχές, πέντε φίλοι μαζεύονται σε ένα σπίτι όπου ένας δικός τους έχει πεθάνει. Παγιδευμένοι στο σπίτι του δεν μπορούν να αποφασίσουν για τον τρόπο της ταφής του. Η ζέστη κάνει την κατάσταση αφόρητη αλλά εκείνοι επιμένουν στις διαφορές τους. Το πτώμα αρχίζει να αποσυντίθεται, οι σχέσεις τους δοκιμάζονται και τα μυστικά τους αποκαλύπτονται. Σύντομα, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

Το 5ο Κύμα

Sci-fi καταστροφής με την Κλόι Γκρέις Μόρετζ. Ο Αμερικανός συγγραφέας Ρικ Γιάνσι εγκαινίασε το 2013 μια νέα σειρά εφηβικής μετα-αποκαλυπτικής λογοτεχνίας με τον τίτλο «5ο Κύμα». Μόλις σε δύο χρόνια το πρώτο του βιβλίο μεταφέρεται στην οθόνη, ξεκινώντας έτσι ακόμη ένα φιλόδοξο franchise στο ακμαίο κινηματογραφικό υποείδος («Αγώνες Πείνας», «Τριλογία της Απόκλισης», «Λαβύρινθος»). Η 18χρονη Κλόι Γκρέις Μόρετζ ερμηνεύει την Κέισι, μια νεαρή Αμερικανίδα που θα πρέπει να επιβιώσει και να προστατεύσει τον μικρό αδερφό της από το πέμπτο κύμα επίθεσης που είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν εξωγήινοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν εξολοθρεύσει ήδη με τα τέσσερα προηγούμενα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη μας.

Το Λονδίνο Έπεσε

Μετά τον «Όλυμπο», ο Τζέραρντ Μπάτλερ κάνει άνω κάτω και τη βρετανική πρωτεύουσα. Καθώς στην προ τριετίας διπλή εισβολή στο αμερικανικό προεδρικό μέγαρο ο Τζέραρντ Μπάτλερ («Ο Όλυμπος Έπεσε») αναδείχτηκε εμπορικά ελκυστικότερος από τον Τσάνινγκ Τέιτουμ («Λευκός Οίκος: Η Πτώση»), είναι λογικό πως ο δικός του ειδικός πράκτορας, ο Μάικ Μπάνινγκ, θα είναι αυτός που θα κληθεί να ξανασώσει τον πλανητάρχη σε μια επίσκεψη-παγίδα στη Μεγάλη Βρετανία. Εκεί, στην κηδεία του Άγγλου πρωθυπουργού, τρομοκράτες σκοπεύουν να δολοφονήσουν μαζικά την παγκόσμια πολιτική εξουσία, αλλά ευτυχώς ο Μάικ είναι παρών – όχι όμως και ο σκηνοθέτης του «Ολύμπου» Άντουαν Φούκουα.

Ο Μπαμπάς Γύρισε

Κωμωδία με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Γουίλ Φέρελ. O Μπραντ είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, παντρεμένος με δύο παιδιά. Μόνο που τα παιδιά δεν είναι δικά του – εκείνος είναι ο πατριός που προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τα παιδιά ως πατέρας. Όταν ο Ντάστι, ο μηχανόβιος υπερ-κουλ βιολογικός τους πατέρας που λατρεύουν, έρχεται για επίσκεψη στην πόλη, οι δύο πατεράδες μπαίνουν σε μία διαδικασία αθέμιτου ανταγωνισμού, προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι τελικά ο μπαμπάς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.