Το Δάσος

1

Μεταφυσικό θρίλερ τρόμου που προσπαθεί να δανειστεί ανατολίτικες ιδέες, χωρίς να αξιοποιεί ούτε τις ελάχιστες δικές του.

Το Δάσος

Μεταφυσικό θρίλερ τρόμου που προσπαθεί να δανειστεί ανατολίτικες ιδέες, χωρίς να αξιοποιεί ούτε τις ελάχιστες δικές του.

Το Δάσος - εικόνα 1

Αν η Νάταλι Ντόρμερ του «Game of Thrones» είναι το μεγάλο όνομα του σκηνοθετικού ντεμπούτου του Τζέισον Ζάνα, πραγματικός πρωταγωνιστής του είναι το δάσος Αογκικαχάρα λίγο έξω από το Τόκιο. Γνωστό στους Ιάπωνες ως το Δάσος των Αυτοκτονιών, ανακαλύφτηκε πρόσφατα και από τους λάτρεις του εξωτικού μυστηρίου Δυτικούς (εκεί εξελίσσεται και η τελευταία ταινία του Γκας Βαν Σαντ «See of Trees»), οι οποίοι είναι έτοιμοι να το μετατρέψουν σε τουριστικό προορισμό.

Η Σάρα, όμως, δεν βρίσκεται γι’ αυτόν το λόγο εκεί. Άρτι αφιχθείσα από τις ΗΠΑ, αναζητά τη δίδυμη αδελφή της Τζες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν κάπου μέσα στο υποβλητικό αυτό σκηνικό, το οποίο «ζωντανεύει κάθε ενδόμυχο φόβο σου». Πεπεισμένη πως η Τζες ζει και παρά τις ανάλογες απανωτές προειδοποιήσεις, η Σάρα προχωράει –μαζί με τον απαραίτητο όμορφο και υπόπτων κινήτρων Δυτικό– πέρα από τα όρια, οπότε θόρυβοι, σκιές, φαντάσματα, οράματα και ξαναζεσταμένα κλισέ στήνουν νυχτερινό χορό για να την (και μας) τρομάξουν. Δεν τα πολυκαταφέρνουν, μπλεγμένα ανάμεσα σε ένα μονοδιάστατο σενάριο, φτηνά J(apanese)-horror τρικ, παιδιάστικες ανατροπές και μια απρόσωπη σκηνοθετική διεκπεραίωση.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Δάσος

The Forest
1
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 93 '
  • Τζέισον Ζάντα

Η Σάρα ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στο γιαπωνέζικο Δάσος των Αυτοκτονιών, αναζητώντας τη δίδυμη αδελφή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.