The Boy

2

Τυπικό θρίλερ τρόμου που τηρεί τα κλισέ, περιορίζει τα scary jumps και επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε.

The Boy

Τυπικό θρίλερ τρόμου που τηρεί τα κλισέ, περιορίζει τα scary jumps και επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε.

The Boy - εικόνα 1

Τι γυρεύει μια νεαρή, όμορφη Αμερικανίδα (η Λόρεν Κόαν του «The Walking Dead») σε μια απομονωμένη βρετανική έπαυλη; Προσφέρει απλώς τα απαραίτητα για το ιδανικό σετάρισμα μιας ταινίας τρόμου η οποία θέλει την Γκρέτα να αφήνει πίσω της μια σκοτεινή ιστορία, να διασχίζει τον Ατλαντικό και να αναλαμβάνει χρέη καλοπληρωμένης νταντάς για τους πλούσιους Χιλσάιρ. Όταν φτάνει στο εξοχικό αρχοντικό τους, όμως, διαπιστώνει αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με τρόμο πως το νεαρό αγόρι του υπερήλικου ζευγαριού που πρέπει να φροντίσει είναι… μια κούκλα! Τηρώντας τα απαραίτητα σεναριακά προσχήματα και χωρίς να χάνει χρόνο, το «The Boy» εγκαθιστά άμεσα μια απειλητική ατμόσφαιρα μυστηρίου και στέλνει τους Χιλσάιρ διακοπές, αφήνοντας την Γκρέτα μόνη με το αυστηρό πρόγραμμα του μικρού Μπραμς.

Εκείνη το παραμελεί, η κούκλα μοιάζει να αντιδρά αλλόκοτα, ο άντρας που φροντίζει για τις προμήθειες του σπιτιού είναι έτοιμος να συμπαρασταθεί στο κορίτσι, και η σκοτεινή αμερικανική ιστορία θα κάνει τελικά την εμφάνισή της. Υπηρετώντας ένα τυπικό θρίλερ τρόμου, ο απρόσωπος Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ («Stay Alive», «Ο Διάβολος Μέσα της») επιδεικνύει αυτήν τη φορά χαρακτήρα και, αν και τηρεί όλα τα κλισέ, αποφεύγει τις υπερβολές και τις φλυαρίες, περιορίζει τα scary jumps και (μέσω του σεναρίου του Στέισι Μενίαρ) μας επιφυλάσσει ένα όχι και τόσο προβλέψιμο φινάλε. Κάτι που δεν θεωρείται απαραιτήτως αυτονόητο για το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος.

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

The Boy

2
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 97 '
  • Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μια νεαρή Αμερικανίδα αναλαμβάνει χρέη νταντάς για μια βρετανική οικογένεια, διαπιστώνοντας αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με τρόμο πως το νεαρό αγόρι που πρέπει να φροντίσει είναι… μια κούκλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".