Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας

2

Η ιστορία του διασημότερου κινηματογραφικού μποξέρ παρωδείται από ένα μεξικανικό animation που γνώρισε εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ.

Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας

Η ιστορία του διασημότερου κινηματογραφικού μποξέρ παρωδείται από ένα μεξικανικό animation που γνώρισε εμπορική επιτυχία στις ΗΠΑ.

Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας - εικόνα 1

Τρίτη και πλέον πετυχημένη ταινία του κινηματογραφικού franchise «Huevos», μια σειρά animation με ήρωες αβγά και κότες σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή των αδελφών Γκαμπριέλ και Ροντόλφο Ρίβα-Παλάθιο Αλατρίστε, ο «Κοκορόκι» είναι το πρώτο μεξικάνικο φιλμ του είδους που γνώρισε ευρεία διανομή στις ΗΠΑ και, τηρουμένων των αναλογιών, μια απρόσμενη επιτυχία. Με ψηφιακό, φιλικό, μα χωρίς ιδιαίτερη πρωτοτυπία σχέδιο και μια ιστορία from zero to hero που παραπέμπει στον διασημότερο κινηματογραφικό μποξέρ, το φιλμ θέλει τον Ρόκι, έναν συνεσταλμένο και αδύναμο κόκορα, να αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε πυγμάχο και να αντιμετωπίσει τον ανίκητο πρωταθλητή της περιοχής προκειμένου να σώσει τη φάρμα της οικογένειας και των φίλων του από την πτώχευση.

Με στόχο το παιδικό κοινό και λιγοστά, σινεφίλ ή μη, αστεία κλεισίματα του ματιού στους ενήλικους (ίσως όχι στον Ντόναλντ Τραμπ), ο «Κοκορόκι» περιγράφει χαριτωμένα τη ζωή των γλαφυρών χαρακτήρων του στο αγρόκτημα. Συγκρατημένα διασκεδαστικός, πατάει πάνω στα animated κλισέ της (πρώιμης) Pixar και των μικρού μήκους της Warner Bros, προχωρά προς τη δόξα με προβλέψιμη αισιοδοξία και παραμένει μέχρι τέλους απλοϊκός και εύπεπτος. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μεξικό. 2015. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Κοκορόκι: Ο Ήρωας της Φάρμας

Un Gallo con Muchos Huevos
2
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 98 '
  • Γκάμπριελ Ρίβα - Παλάσιο Αλατρίστε

Ο Ρόκι, ένας συνεσταλμένος και αδύναμος κόκορας, θα αναγκαστεί να μεταμορφωθεί σε πυγμάχο και να αντιμετωπίσει τον ανίκητο πρωταθλητή προκειμένου να σώσει τη φάρμα της οικογένειάς του από την πτώχευση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".