Οι Ήρωες του Κακού

1,5

Μια στιλιζαρισμένη, επιφανειακά ωμή, μα κοινωνιολογικά αφελής και κακοερμηνευμένη ιστορία «ρεαλιστικής» ενηλικίωσης.

Οι Ήρωες του Κακού

Μια στιλιζαρισμένη, επιφανειακά ωμή, μα κοινωνιολογικά αφελής και κακοερμηνευμένη ιστορία «ρεαλιστικής» ενηλικίωσης.

Οι Ήρωες του Κακού - εικόνα 1

Καθιερωμένος ως ηθοποιός, αλλά και ως μικρομηκάς, ο Μαδριλένος Ζόε Μπεριατούα προχωρά στο «μεγάλο» ντεμπούτο του αποφασισμένος να μιλήσει τολμηρά για τη νεανική βία. Αν λοιπόν αυτή είναι το «Κακό», οι «Ήρωές του» είναι τρεις απροσάρμοστοι έφηβοι. Ο άχαρος Αρίτζ, ο οποίος την πρώτη μέρα του σχολείου γελοιοποιείται δημοσίως από ένα νταή συμμαθητή του. ο Εστέμπαν, που θα τρέξει προς βοήθειά του, με συνέπεια οι δυο τους να γίνουν αχώριστοι φίλοι, και τέλος η Σαρίτα, ένα δυναμικό αγοροκόριτσο το οποίο γίνεται μέλος της παρέας, συμμετέχοντας ενεργά στις κοπάνες και τις μικροκλοπές της.

Όταν σε μια απ’ αυτές οι τρεις τους αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν βία, δεν θα αργήσουν να παρασυρθούν από την παράνομη γοητεία της, υιοθετώντας μια όλο και πιο επιθετική, παραβατική συμπεριφορά. Εξερευνώντας παράλληλα τη σεξουαλικότητά τους, θα εγκλωβιστούν σε μια συναισθηματική δίνη που αδυνατούν να ελέγξουν και η οποία θα τους φέρει αντιμέτωπους τον ένα με τον άλλον.

Οι Ήρωες του Κακού - εικόνα 2

Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και η κινηματογραφική αίσθηση του Μπεριατούα οξυδερκής. Από τον Τεσινέ (ο ερωτισμός των «Άγριων Βλασταριών») στον Κιούμπρικ (η χρήση της κλασικής μουσικής στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»), ο στιλιζαρισμένος ρεαλισμός του φιλμ μοιάζει έτοιμος να σκάψει κάτω από την επιφανειακή κοινωνιολογική προσέγγιση με την οποία μας έχουν μπουχτίσει TV, «σοβαρά» έντυπα και διαδίκτυο.

Αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, πρώτα απ’ όλα γιατί η υπερβολική, πλήρως ανεξέλεγκτη ερμηνεία μερικών από τους νεαρούς πρωταγωνιστές καταστρέφει από την πρώτη κιόλας σκηνή κάθε αληθοφάνεια. Κυρίως, όμως, γιατί τα κίνητρα των χαρακτήρων παραμένουν μέχρι (διδακτικού) τέλους θολά, οι κοινωνικές δυναμικές που τα υποβάλλουν σαθρές και η δραματική ένταση αυτής της υποσχόμενης ιστορίας ενηλικίωσης προκατασκευασμένη, τεχνητή και συναισθηματικά εκβιαστική.

Ισπανία. 2015. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Ήρωες του Κακού

Los Heroes del Mal
1,5
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ζόε Μπεριατούα

Τρεις έφηβοι που νιώθουν αποξενωμένοι από τους συμμαθητές και το κοινωνικό περιβάλλον τους υιοθετούν μια όλο και βιαιότερη συμπεριφορά, η οποία δεν θα αργήσει να στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".