Brooklyn

2

Μια συγκινητική, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σέρσια Ρόναν προσπαθεί να δώσει πνοή και ένταση σε ένα ξεπερασμένα συναισθηματικό μυθιστορηματικό χρονικό.

Brooklyn

Μια συγκινητική, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Σέρσια Ρόναν προσπαθεί να δώσει πνοή και ένταση σε ένα ξεπερασμένα συναισθηματικό μυθιστορηματικό χρονικό.

Brooklyn - εικόνα 1

Ιστορικό μυθιστόρημα που το 2009 μπήκε στη μακρά λίστα για το βραβείο Man Booker, το «Brooklyn» του Κολμ Τόιμπιν διηγείται την οδύσσεια της Έιλις, μιας νεαρής Ιρλανδέζας, η οποία φτάνει στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του ’50 και υπομονετικά χτίζει εκεί μια καινούργια, ευτυχισμένη ζωή. Μέχρι που το παρελθόν την καλεί ξανά, αναγκάζοντάς τη να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, στην οικογένεια και στον έρωτα.

Ο Νικ Χόρνμπι του «High Fidelity» και του «Για Ένα Αγόρι» το διασκευάζει σεναριακά με πιστό, αλλά εντελώς ξέπνοο και επίπεδο τρόπο, όπου καμία δραματική ένταση δεν γίνεται ποτέ απειλητική και οι χαρακτήρες κινούνται από το γραφικό ως το χαριτωμένα καλόκαρδο, παγιδευμένοι σε απλοϊκά, αν όχι τεχνητά, διλήμματα. Ο Τζον Κρόουλι του «Boy A» ανασυσταίνει με τη νοσταλγική προσοχή καλογυρισμένης τηλεταινίας τα ’50s, αφήνοντας την εξαιρετική, υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα (και πιθανότατα για Όσκαρ) Σέρσια Ρόναν («Εξιλέωση») να προσπαθεί να προσδώσει συγκίνηση και νεύρο σ’ αυτό το τόσο ξεπερασμένα συναισθηματικό χρονικό ενηλικίωσης.

Ιρλανδία, Μ. Βρετανία. 2015. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Brooklyn

2
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 111 '
  • Τζον Κρόουλι

Μια νεαρή Ιρλανδέζα φτάνει στο Μπρούκλιν της δεκαετίας του ’50 και υπομονετικά χτίζει εκεί μια καινούργια, ευτυχισμένη ζωή. Μέχρι που το παρελθόν την καλεί ξανά, αναγκάζοντάς την να διαλέξει ανάμεσα στην πατρίδα, την οικογένεια και τον έρωτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/05/2024

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.