Point Break

1

Σεναριακά αφελές ριμέικ μιας καταιγιστικής αστυνομικής περιπέτειας της Κάθριν Μπίγκελοου, βασισμένο στα ψηφιακά εφέ και στα τρισδιάστατα ακροβατικά.

Point Break

Σεναριακά αφελές ριμέικ μιας καταιγιστικής αστυνομικής περιπέτειας της Κάθριν Μπίγκελοου, βασισμένο στα ψηφιακά εφέ και στα τρισδιάστατα ακροβατικά.

Point Break - εικόνα 1

Cult αστυνομική περιπέτεια γεμάτη αδρεναλίνη, το «Point Break» είναι η ταινία που το 1991 εκτόξευσε την καριέρα της κατοπινά οσκαρούχας σκηνοθέτιδος Κάθριν Μπίγκελοου («The Hurt Locker», «Zero Dark Thirty»), αλλά και των πρωταγωνιστών Κιάνου Ριβς και Πάτρικ Σουέιζι. Η μοντέρνα διασκευή της ακολουθεί κι αυτή την προσπάθεια του μυστικού πράκτορα του FBI Τζόνι Γιούτα να εισχωρήσει σε μια κλειστή ομάδα extreme sportsmen, οι οποίοι είναι ύποπτοι για μια σειρά ληστειών.

Το πραγματικό κινηματογραφικό ζητούμενο, βέβαια, δεν είναι παρά το στήσιμο μιας σειράς τρισδιάστατων εντυπωσιακών ακροβατικών (με μοτοκρός, σερφ, αλεξίπτωτα πλαγιάς…), με φόντο National Geographic σκηνικά, συνοδεία προσχηματικής πλοκής και μιας γυμνασιακού επιπέδου new age οικολογικής φιλοσοφίας. Γεμάτο ψηφιακά εφέ, το ενορχηστρωμένο από τον διευθυντή φωτογραφίας του «Fast and the Furious» Έρικσον Κορ θέαμα δεν αργεί τελικά να γίνει επαναλαμβανόμενα βαρετό, όσο κι αν προσπαθούν για το αντίθετο οι γιγαντιαίες απιθανότητες και η στιβαρή (σε σχέση με εκείνη του «αόρατου» Λιουκ Μπρέισι) παρουσία του «κακού» Έντγκαρ Ραμίρεζ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Point Break

1
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 113 '
  • Έρικσον Κορ

Ένας νεαρός πράκτορας του FBI αναλαμβάνει να εισχωρήσει μυστικά σε μια ομάδα αθλητών των extreme sports, οι οποίοι είναι ύποπτοι για μια σειρά παράτολμων ληστειών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
12/05/2024

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.