The Republic

1,5

Ένας φιλόδοξος συνδυασμός περιπέτειας και πολιτικού θρίλερ, που χάνει γρήγορα τη συνεκτικότητά του και την επαφή του με την πραγματικότητα.

The Republic

Ένας φιλόδοξος συνδυασμός περιπέτειας και πολιτικού θρίλερ, που χάνει γρήγορα τη συνεκτικότητά του και την επαφή του με την πραγματικότητα.

The Republic - εικόνα 1

Τα τελευταία χρόνια απενοχοποιημένα θρίλερ, νουάρ, επικά φιλμ, ταινίες τρόμου, ζόμπι και slasher made in Greece έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους, κόντρα στα δράματα δημιουργών που μονοπωλούσαν… αιώνια το ελληνικό σινεμά. Ο Δημήτρης Τζέτζας πραγματοποιεί με τόλμη και τεχνική επάρκεια το ντεμπούτο του, ένα φιλόδοξο συνδυασμό περιπέτειας και πολιτικού θρίλερ, το οποίο επιχειρεί μια κατάδυση στα dirty ελληνικά politics και στον αθηναϊκό υπόκοσμο. Ξεναγός μας στο σκοτεινό αστικό τουρ είναι ο Αχιλλέας, ένας νεαρός που κάνει παράνομες παρακολουθήσεις για λογαριασμό του διεφθαρμένου δημοσιογράφου Μάριου Σφήκα.

Όταν γίνει μάρτυρας ενός βίαιου παζαριού γυναικών, παραιτείται, χωρίς να υπολογίζει τις τραγικές συνέπειες της επιλογής του. Λανθασμένη αποδεικνύεται εντέλει και η επιλογή να συμπεριληφθούν στο «Republic» μια σειρά από κοινωνικές καταγγελίες που ξεκινούν από το trafficking και την πολιτική/αστυνομική διαφθορά και φτάνουν μέχρι τα σκάρτα ΜΜΕ, τον ρατσισμό και τα διεθνή γεωπολιτικά deals! Αποπροσανατολισμένο δημιουργικά, τόσο στο σεναριακό όσο και το αισθητικό του κομμάτι (ατάκτως ερριμμένες σκηνές με αναφορές σε νουάρ, ασιατικές περιπέτειες, θρίλερ, gangster movies κ.ά.), το φιλμ χάνει τη συνεκτικότητά του και την επαφή του με την πραγματικότητα.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: VILLAGE.

Περισσότερες πληροφορίες

The Republic

1,5
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 112 '
  • Δημήτρης Τζέτζας

Ο Αχιλλέας είναι ένας νεαρός που κάνει παράνομες παρακολουθήσεις για λογαριασμό ενός διεφθαρμένου δημοσιογράφου. Όταν γίνει μάρτυρας ενός βίαιου παζαριού γυναικών παραιτείται, χωρίς να υπολογίζει τις τραγικές συνέπειες της επιλογής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".