Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

3

Ψηφιακό animation, φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού συνδυάζονται σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Ψηφιακό animation, φυσικό ντεκόρ και μια αρχετυπική ιστορία αλτρουισμού συνδυάζονται σε μια χαριτωμένη, ευρηματική οικολογική περιπέτεια χωρίς διαλόγους.

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών - εικόνα 1

«Συνδυασμός των κινουμένων σχεδίων του Τεξ Έιβερι και του ντοκιμαντέρ ‘‘Μικρόκοσμος’’», όπως το περιγράφουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, το «Minuscule» είναι μια γαλλική τηλεοπτική σειρά εξάλεπτων επεισοδίων χωρίς διαλόγους και με ήρωες μια σειρά από χαριτωμένα έντομα. Απλή, κατανοητή απ’ όλους θεματολογία, χιούμορ, γουστόζοι πρωταγωνιστές και υποδειγματική σύζευξη ψηφιακού animation και φυσικών ντεκόρ έχουν εξασφαλίσει στο σίριαλ μια καριέρα στη μικρή οθόνη 100 και πλέον χωρών, συνταγή η οποία αντιγράφεται σοφά και στην πρώτη επίσκεψη των Τοσοδούλικων στη μεγάλη οθόνη. Σ’ αυτήν, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές.

Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων. Με τα μυθοπλαστικώς στοιχειώδη αλλά ευρηματικότητα στην αφήγηση, έξυπνα οικολογικά μηνύματα (διαρκής χρήση των ανθρώπινων απορριμμάτων) και σινεφίλ αναφορές, το βωβό, μα εκφραστικότατο και κομψό αυτό ευρωπαϊκό animation κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις, όχι μόνο για το ανήλικο κοινό του.

Γαλλία, Βέλγιο. 2013. Διάρκεια: 89΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Τοσοδούλικα: Η Κοιλάδα των Χαμένων Μυρμηγκιών

Minuscule: La Vallée des Fourmis Perdues
3
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 89 '
  • Τομά Ζαμπό

Σε ένα μικρό ξέφωτο, τα απομεινάρια ενός πικνίκ θα γίνουν η αιτία για τον πόλεμο που θα ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο μυρμηγκοφυλές. Μια γενναία πασχαλίτσα που θα εμπλακεί άθελά της θα βοηθήσει τα καλοσυνάτα μαύρα μυρμήγκια να σώσουν τη φωλιά τους από την επίθεση των αδίστακτων κόκκινων μυρμηγκιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.