Το Τελευταίο Χτύπημα

3

Τρυφερή, μελωδική ιστορία (διπλής) ενηλικίωσης, η οποία αποφεύγει τους γλυκερούς μελοδραματισμούς.

Το Τελευταίο Χτύπημα

Ένα 13χρονο αγόρι που ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του σε ένα τρέιλερ, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πατέρα του, διάσημο διευθυντή ορχήστρας ο οποίος έχει έρθει στην πόλη για να διευθύνει μια συμφωνία του Μάλερ. Τρυφερή, μελωδική ιστορία (διπλής) ενηλικίωσης, η οποία αποφεύγει τους γλυκερούς μελοδραματισμούς.

Το Τελευταίο Χτύπημα - εικόνα 1

Δανεισμένος από την 6η συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ, γνωστή και ως «τραγική», ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται στην ιδιαιτερότητά της να επιτρέπει στο μαέστρο να τελειώσει το έργο με το δεύτερο ή το τρίτο (και αποφασιστικό) χτύπημα του σφυριού-μοίρας, αλλάζοντας τη δραματικότητα της μουσικής εκτέλεσης και ερμηνείας. Στη ζωή του 13χρονου Βικτόρ τα «χτυπήματα της μοίρας» τον έχουν φέρει να ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του σε ένα τρέιλερ, όταν ο διάσημος πατέρας του, τον οποίο δεν έχει γνωρίσει ποτέ, έρχεται στο Μονπελιέ για να διευθύνει την 6η συμφωνία του Μάλερ.

Η γνωριμία τους θα ξεκινήσει με το αριστερό, αλλά η Αλίξ Ντελαπόρτ (του βραβευμένου με Σεζάρ «Angel & Tony») θα τους φέρει σε κοινή τροχιά με έναν υπομονετικά ρεαλιστικό, βαθιά ανθρώπινο και καθόλου μελοδραματικό τρόπο. Απλή και συγκινητική, η ιδιότροπη σχέση τους εξελίσσεται σε μια μελωδική ιστορία (διπλής) ενηλικίωσης, η οποία χάρισε στον νεαρό Ρομέν Πολ το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: STRADA FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τελευταίο Χτύπημα

Le Dernier Coup de Marteau
3
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 82 '
  • Αλίξ Ντελαπόρτ

Ένα 13χρονο αγόρι που ζει με την καρκινοπαθή μητέρα του σε ένα τρέιλερ, έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πατέρα του, διάσημο διευθυντή ορχήστρας, ο οποίος έχει έρθει στην πόλη για να διευθύνει μια συμφωνία του Μάλερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.