Πεινασμένες Καρδιές

2

Πομπώδες και αφηγηματικά βραχυκυκλωμένο οικογενειακό δράμα με στοιχεία θρίλερ, την ένταση του οποίου συντηρούν δύο εξαιρετικές, βραβευμένες στο Φεστιβάλ Βενετίας ερμηνείες.

Πεινασμένες Καρδιές

Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία μεγεθύνονται ανεξέλεγκτα όταν κάνει παιδί, καθώς η γυναίκα θέλει να το μεγαλώσει με έναν υπερπροστατευτικό κι εναλλακτικά «υγιεινό» τρόπο. Πομπώδες και αφηγηματικά βραχυκυκλωμένο οικογενειακό δράμα με στοιχεία θρίλερ, την ένταση του οποίου συντηρούν δύο εξαιρετικές, βραβευμένες στο Φεστιβάλ Βενετίας ερμηνείες.

Πεινασμένες Καρδιές - εικόνα 1

Το «Μωρό της Ρόζμαρι» συναντά το «Κράμερ Εναντίον Κράμερ» ή το «Blue Valentine» την «Ολέθρια Σχέση­»; Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Ιταλού Σαβέριο Κοστάντζο είναι­ γυρισμένη στη Νέα Υόρκη και προσπαθεί να συνδυάσει φιλόδοξα τις ψυχολογικές εντάσεις ενός οικογενειακού δράματος με την αγωνία ενός κλειστοφοβικού αστικού θρίλερ. Από ένα ακίνητο πλάνο-σεκάνς μιας αμήχανης συνάντησης σε τουαλέτα εστιατορίου της οποίας η πόρτα έχει φρακάρει, οι «Πεινασμένες Καρδιές» ξεκινούν με μια ομολογουμένως υποσχόμενη ντοκιμαντερίστικη φόρα.

Χάρη σε ένα κοφτό, αποτελεσματικό μοντάζ και δύο ερμηνείες που πετούν σπίθες, μας παρασύρουν στο συναισθηματικά τρυφερό και αλέγρο κόσμο του Τζουντ και της Μίνα. Ενός νεαρού ζευγαριού το οποίο ερωτεύεται κεραυνοβόλα, αλλά αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα όταν κάνει παιδί, καθώς η Μίνα επιμένει υστερικά να το μεγαλώσει με έναν υπερπροστατευτικό κι εναλλακτικά «υγιεινό» τρόπο. Αρνούμενη να το θρέψει σωστά ή να του δώσει αντιβιοτικά, έρχεται σε διαρκή αντιπαράθεση με τον υπομονετικό άντρα της, ο οποίος κάποια στιγμή αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, με ανεξέλεγκτες όμως συνέπειες.

Πεινασμένες Καρδιές - εικόνα 2

Σε δύο απαιτητικούς ρόλους, ο Άνταμ Ντράιβερ των τηλεοπτικών­ «Girls» και του πρόσφατου «Όσο Είμαστε Νέοι» και η Άλμπα Ρορβάκερ του «Είμαι ο Έρωτας», ίσως η πιο ταλαντούχα Ευρωπαία ηθοποιός της γενιάς της, κέρδισαν τα βραβεία ερμηνείας στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, διότι κατορθώνουν να προσδώσουν πάθος και υπόσταση στα μπλοκαρισμένα, αυτοκαταστροφικά συναισθήματα των «πεινασμένων» χαρακτήρων τους. Ένας σωστός ερμηνευτικός άθλος, καθώς, αν και αρχικά ενισχυμένοι από την αφηγηματική δυναμική του Κοστάντζο, γρήγορα μένουν αβοήθητοι, εγκλωβισμένοι ανάμεσα σε ένα πομπώδες, επιτηδευμένο­ σκηνοθετικό ύφος (η υπόγεια ένταση αντικαθίσταται από «παραμορφωμένα» πλάνα ευρυγώνιων φακών) και μια επαναλαμβανόμενη, φλύαρη σεναριακή δραματουργία.

Η τελική αίσθηση είναι αυτή μιας βραχυκυκλωμένης σοβαροφάνειας που καταπίνει τις όποιες ενδιαφέρουσες ιδέες –η σχέση νευρώσεων και κοινωνικής αποξένωσης, η αίσθηση της διαρκούς απειλής που συνοδεύει τη σύγχρονη αστική καθημερινότητα–, χαραμίζοντας τις απτές δυνατότητες μιας αληθινής κινηματογραφικής έκπληξης.

Ιταλία. 2014. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Πεινασμένες Καρδιές

Hungry Hearts
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 109 '
  • Σαβέριο Κονστάντζο

Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία μεγεθύνονται ανεξέλεγκτα όταν κάνει παιδί, καθώς η γυναίκα θέλει να το μεγαλώσει με έναν υπερπροστατευτικό κι εναλλακτικά «υγιεινό» τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".