Άρωμα Ελευθερίας

1,5

Γενναίοι δυτικοί δημοσιογράφοι, κακοί Ιρανοί ασφαλίτες και μια αληθινή ιστορία που μετατρέπεται από τον γνωστό τηλεοπτικό κωμικό Τζον Στιούαρτ σε δραματικά χλιαρή και ιδεολογικά αφελή προπαγάνδα.

Άρωμα Ελευθερίας

Το 2009 ο Ιρανός ανταποκριτής του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί επιστρέφει στην πατρίδα του για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές. Έπειτα από μια τηλεοπτική συνέντευξη όμως συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως κατάσκοπος.

Άρωμα Ελευθερίας - εικόνα 1

Ευφυής και αστείος ως τηλεοπτικός κωμικός, ο Τζον Στιούαρτ γίνεται άλλος ένας σοβαροφανής δημιουργός όταν προσπαθεί να μας τα πει δραματικά. Βασισμένος στο bestseller χρονικό του ανταποκριτή του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί, περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα και μας μεταφέρει στην Τεχεράνη των προεδρικών εκλογών του 2009, όταν ο Ιρανοκαναδός δημοσιογράφος επιστρέφει στη γενέτειρά του και γίνεται μάρτυρας της λαϊκής υποστήριξης στον μεταρρυθμιστή υποψήφιο Μουσαβί.

Νικητής όμως θα αναδειχτεί (με νοθεία) ο συντηρητικός Αχμαντινετζάντ και ο ίδιος θα βρεθεί φυλακισμένος ως κατάσκοπος ύστερα από μια χιουμοριστική συνέντευξη στην εκπομπή του Στιούαρτ «The daily show». Η ανάκρισή του από τον ασφαλίτη Τζαβαντί θα εξελιχτεί σε μελοδραματικό και συναισθηματικά πομπώδες μανιφέστο υπέρ της ελεύθερης σκέψης (ο Μπαχαρί συνομιλεί στο κελί με το φάντασμα του κομουνιστή πατέρα του!), επαναλαμβανόμενο, βαρετό, με ελάχιστες αιχμές αγωνίας ή συγκίνησης.

Παραδόξως, μετρημένες είναι και οι αδέξιες χιουμοριστικές πινελιές. Τελικά η οδύσσειά του υπερασπιστή της αλήθειας θα ολοκληρωθεί με ύφος παλιομοδίτικα διδακτικού δράματος, χάρη φυσικά στην αποτελεσματική παρέμβαση της αμερικανικής διπλωματίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Άρωμα Ελευθερίας

Rosewater
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τζον Στιούαρτ

Το 2009 ο Ιρανός ανταποκριτής του «Newsweek» Μαζιάρ Μπαχαρί επιστρέφει στην πατρίδα του για να καλύψει τις προεδρικές εκλογές. Έπειτα από μια τηλεοπτική συνέντευξη όμως συλλαμβάνεται και φυλακίζεται ως κατάσκοπος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".