Μπερδέματα στο Broadway

1,5

Αποτυχημένη προσπάθεια σάτιρας του κόσμου του θεάματος και αναβίωσης της σκρούμπολ κωμωδίας του παλιού καλού χολιγουντιανού καιρού.

Μπερδέματα στο Broadway

Μια ηθοποιός αφηγείται σε μια δημοσιογράφο πως από μια σειρά συμπτώσεων έφτασε να γίνει από κολ γκερλ πρωταγωνίστρια στο Μπρόντγουεϊ. Αποτυχημένη προσπάθεια σάτιρας του κόσμου του θεάματος και αναβίωσης της σκρούμπολ κωμωδίας του παλιού καλού χολιγουντιανού καιρού.

Μπερδέματα στο Broadway - εικόνα 1

Εχουν ήδη περάσει 47 χρόνια από τον «13ο Στόχο», το εξαιρετικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος το 1971 επιβεβαίωσε το ταλέντο του με το αριστουργηματικό «The Last Picture Show», ένα σινεφίλ κοινωνικό δράμα που του χάρισε δύο προσωπικές υποψηφιότητες για Όσκαρ. Μετά το τρυφερό «Χάρτινο Φεγγάρι» (1973) η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη («Daisy Miller», «Ο Άνθρωπος Από τη Σιγκαπούρη», «Η Μάσκα», «Texasville»), με αναπόφευκτη κατάληξη μια ρουτινιάρικη εδώ και 20 χρόνια τηλεοπτική καριέρα.

Η επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη γίνεται μέσα από μια σκρούμπολ κωμωδία, κινηματογραφικό είδος που ο ίδιος λατρεύει («Nickelodeon», «Illegally Yours», «Noises off…»), έχει όμως καταφέρει να πιάσει σωστά το πνεύμα του μία και μόνη φορά («Μια Τρελή Τρελή Καταδίωξη», 1972). Τα «Μπερδέματα…» φέρνουν τον ντεφορμέ Μπογκντάνοβιτς αντιμέτωπο με ένα εξ αρχής προβληματικό σεναριακό υλικό, υπογεγραμμένο από τον ίδιο και την πρώην σύζυγό του Λουίζ Στράτεν.

Μπερδέματα στο Broadway - εικόνα 2

Η ιδέα του είναι απλή: μια ηθοποιός αφηγείται σε μια δημοσιογράφο πώς από μια σειρά συμπτώσεων έφτασε να γίνει από κολ γκερλ πρωταγωνίστρια στο Μπρόντγουεϊ. Ξεκάθαρα απλός είναι και ο σατιρικός στόχος του, κανείς άλλος από το ματαιόδοξο κι ανισόρροπο κόσμο της –εδώ θεατρικής– show biz. Ο τρόπος με τον οποίο, όμως, τον αποκαλύπτει η ανοδική διαδρομή τής χαρούμενα αφελούς Ίζι είναι γεμάτος φαρσικές συμπτώσεις, προσχηματικές παρεξηγήσεις και κακογραμμένα γραφικούς χαρακτήρες, οι οποίοι τριγυρνούν εν πλήρη υστερία σε ολόκληρο το Μανχάταν, πέφτοντας διαρκώς ο ένας πάνω στον άλλο – τις περισσότερες φορές κυριολεκτικά. Το αφηγηματικό τέμπο είναι γρήγορο, αλλά σε καμία περίπτωση καλοκουρδισμένο, με τη μαγκιόρικα μπρουκλινέζικη προφορά της all British Ίμοτζεν Πουτς να αποτελεί και τη χαριστική βολή.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπερδέματα στο Broadway

She's Funny that Way
1,5
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 93 '
  • Πίτερ Μπογκντάνοβιτς

Μια ηθοποιός αφηγείται σε μια δημοσιογράφο πώς από μια σειρά συμπτώσεων έφτασε να γίνει από κολ γκερλ πρωταγωνίστρια στο Μπρόντγουεϊ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.