Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από 30/7

Μαφιόζους, εξωγήινους και πριγκίπισσες περιλαμβάνει η επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα, από την οποία δεν λείπουν φυσικά ούτε η «υποχρεωτική» γαλλική κωμωδία ούτε η κλασσική επανέκδοση.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από 30/7

Μαφιόζους, εξωγήινους και πριγκίπισσες περιλαμβάνει η επόμενη κινηματογραφική εβδομάδα, από την οποία δεν λείπουν φυσικά ούτε η «υποχρεωτική» γαλλική κωμωδία ούτε η κλασσική επανέκδοση.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από 30/7 - εικόνα 1

Με εφτά ταινίες υποδέχονται τα αθηναϊκά θερινά τον καυτό μήνα Αύγουστο, ανάμεσα στις οποίες κυριαρχούν οι κάθε λογής – χολιγουντιανές, γαλλικές, ρομαντικές, μαφιόζικες – κωμωδίες. Για όσους, όμως, νιώθουν άβολα μέσα σ’ αυτό το χαλαρό σινεφίλ κλίμα, υπάρχει και η επανέκδοση της «Νοσταλγίας» του Αντρέι Ταρκόφσκι.

Η Μαφία Σκοτώνει Μόνο το Καλοκαίρι

Μια από τις πιο αστείες έκπληξεις της σεζόν είναι μια ιταλική­ ρομαντική φάρσα με ήρωα τον Αρτούρο, ένα νεαρό αγόρι που η πρώτη του λέξη ήταν «μαφία». Η ενηλικίωσή του στα τέλη της δεκαετίας του ’80 στη Σικελία, με φόντο δηλώσεις του πρωθυπουργού Τζούλιο Αντρεότι και μπόλικες εκκαθαρίσεις της Κόζα Νόστρα, αποτελεί το υλικό μιας διασκεδαστικής όσο και συναισθηματικής κωμωδίας με κοινωνικό μήνυμα. Με τον Πιφ, τον πιο διάσημο κωμικό της ιταλικής τηλεόρασης, να σκηνοθετεί και να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Pixels

Τη δεκαετία του ’80 ο Σαμ (Άνταμ Σάντλερ), ο Γουίλ (Κέβιν Τζέιμς), ο Λάντλοου (Τζος Γκαντ) και ο Έντι (Πίτερ Ντίνκλεϊτζ) είχαν σώσει ουκ ολίγες φορές τον κόσμο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τώρα θα χρειαστεί να το κάνουν στην πραγματικότητα, αφού εξωγήινοι, έχοντας ανακαλύψει χαρακτήρες από γήινα video games, τα παρερμηνεύουν σαν μια δήλωση πολέμου εκ μέρους του πλανήτη μας. Αποφασίζουν λοιπόν να μας επιτεθούν χρησιμοποιώντας τα ως όπλα και αναγκάζοντας τον Γουίλ, πρόεδρο των ΗΠΑ πλέον, να καλέσει τα παλιά φιλαράκια του για να σώσουν τη Γη από τους PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede και Space Invaders.

Οικογενειακές Ανισορροπίες

Βασισμένη στα προσωπικά της βιώματα, η σεναριογράφος Μάγια Φορμπς περνά για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για ένα τρυφερό και αισιόδοξο οικογενειακό δράμα που εξελίσσεται στη δεκαετία του ’70. Σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του, ο Μαρκ Ράφαλο υποδύεται το μανιοκαταθλιπτικό πατέρα δυο κοριτσιών, ο οποίος προσπαθεί να ξεπεράσει τη διαταραχή του και να συνεχίσει να ζει αρμονικά με τη γυναίκα (Ζόι Σαλντάνα) και τις κόρες του.

Μπερδέματα στο Broadway

Πάλαι ποτέ ένα πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό ταλέντο («Η Τελευταία Παράσταση», «Χάρτινο Φεγγάρι»), ο υποψήφιος για δυο Όσκαρ Πίτερ Μπογκντάνοβιτς επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο με μια αστεία σάτιρα που έχει σαν φόντο τη θεατρική show biz. Γρήγορος ρυθμός, απανωτές παρεξηγήσεις και κοφτερές ατάκες αναβιώνουν τη σκρούμπολ λογική των παλιών χολιγουντιανών κωμωδιών, με την χαρούμενα αφελή Ίζι της Ίμογκεν Πουτς («Need for Speed», «Νύχτα Τρόμου») να θυμίζει γουντιαλενική ηρωίδα. Δίπλα της οι Όυεν Γουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον και Ρις Ίφανς.

Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά;

Από τους σεναριογράφους των «22 Σφαίρες» και «Για Όλα Φταίει τ’ Όνομά σου» έρχεται τώρα μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του φετινού γαλλικού box office. Στην κωμωδία του Μαρτέν Μπουρμπουλόν «Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά;» οι Λοράν Λαφίτ και Μαρινά Φουά υποδύονται το τέλειο παντρεμένο ζευγάρι, δυο απόλυτα πετυχημένους επαγγελματίες και γονείς τριών παιδιών. Από τη στιγμή που θα αποφασίσουν, όμως, να χωρίσουν πολιτισμένα, για να μην εξελιχθεί η σχέση τους σε παγωμένη ρουτίνα, ένας νέος, ανελέητος και βρόμικος «πόλεμος των Ρόουζ» θα ξεκινήσει…

Η Πριγκίπισσα το ‘Σκασε

8 Μαΐου 1945. Όλοι στο Λονδίνο γιορτάζουν την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Δύο κορίτσια παίρνουν την άδεια να βγουν για πρώτη φορά έξω το βράδυ και να γίνουν κι εκείνες μέρος του πάρτι. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού. Και φυσικά επιστρέφουν σπίτι καθυστερημένα. Το σπίτι τους, όμως, τυχαίνει να είναι το παλάτι του Μπάκινγχαμ, σε μια αληθινή(;) ιστορία που μετατρέπεται σε ρομαντική κομεντί από τον έμπειρο Τζούλιαν Τζάρολντ («Ερωτευμένη Τζέιν», «Επιστροφή στο Μπράιντσχεντ»). Με τους Ρούπερτ Έβερετ να υποδύεται τον βασιλιά Γεώργιος ΣΤ΄ και τις Σάρα Γκέιντον και Έμιλι Γουάτσον την νεαρή πριγκίπισσα και ηλικιωμένη βασίλισσα Ελισάβετ, αντίστοιχα.

Νοσταλγία

Μετά το αριστουργηματικό «Στάλκερ» και τα χρόνια προβλήματά του με τη σοβιετική λογοκρισία, ο Αντρέι Ταρκόφσκι ταξιδεύει ως την Ιταλία για την πρώτη ταινία της φιλμογραφίας του που είναι γυρισμένη μακριά από την πατρίδα. Θέματά της, αναπόφευκτα, η εξορία και το τέλος των πολιτισμικών αξιών, μέσα από την ιστορία ενός Ρώσου διανοούμενου που αναζητά στην Ιταλία στοιχεία για τη ζωή ενός συμπατριώτη του συνθέτη του 18ου αιώνα. Βραβείο σκηνοθεσίας και κριτικών στο φεστιβάλ Κανών του 1983.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.