Το Βαποράκι

2,5

Αληθινή ιστορία, κωμωδία και θρίλερ (οι έμποροι ναρκωτικών αναζητούν το εμπόρευμά τους) συνδυάζονται με αποτελεσματική απλότητα που, χωρίς να εκπλήσσει, αποφεύγει το γκροτέσκο και την υπερβολή.

Το Βαποράκι

Επιστρέφοντας από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία, ο αφελής Ρέι Τζένκινς συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας καταπιεί σακουλάκια γεμάτα με ένα κιλό ηρωίνη, αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία. Αληθινή ιστορία, κωμωδία και θρίλερ (οι έμποροι ναρκωτικών αναζητούν το εμπόρευμά τους) συνδυάζονται με αποτελεσματική απλότητα που, χωρίς να εκπλήσσει, αποφεύγει το γκροτέσκο και την υπερβολή.

Το Βαποράκι - εικόνα 1

Εμπνευσμένος από ένα αληθινό περιστατικό, ο Αυστραλός Άνγκους Σάμσον γράφει (με τον συμπρωταγωνιστή του Λι Γουάνελ), σκηνοθετεί (με τον βιντεοκλιπά Τόνι Μαχόνι) και κρατά τον πρώτο ρόλο σε μια ιδιότυπη κομεντί, η οποία εξελίσσεται στη Μελβούρνη του 1983. Στο αεροδρόμιό της προσγειώνεται ο αφελής Ρέι Τζένκινς, ο οποίος έχει αποφασίσει να «σηκώσει ανάστημα» στη ζωή του, επιχειρώντας κάτι πραγματικά παράτολμο. Όπως το να μεταφέρει από την Ταϊλάνδη στην πατρίδα του ένα κιλό ηρωίνης σε σακουλάκια τα οποία έχει καταπιεί. Όταν, βλακωδώς, προδίδεται στους αστυνομικούς και συλλαμβάνεται, αποφασίζει να κάνει κάτι ακόμα πιο ριψοκίνδυνο: αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.

Το Βαποράκι - εικόνα 2

Αποφεύγοντας τις παγίδες του γκροτέσκου και της υπερβολής, το «Βαποράκι» ενισχύει τη διασκεδαστική πλοκή του με στοιχεία αστυνομικού δράματος (οι δυο ντετέκτιβ που επιτηρούν τον Ρέι έχουν τα θέματά τους), γκανγκστερικού θρίλερ (οι έμποροι ναρκωτικών αναζητούν το εμπόρευμά τους), ακόμα και κοινωνικής σάτιρας (η συνήγορος, το οικογενειακό περιβάλλον). Χωρίς να εκπλήσσει, ο συνδυασμός μάλλον αποδίδει, καθώς δεν χάνει το χιούμορ του, διατηρεί μέχρι τέλους το «καθαρτικό» σασπένς και βρίσκει μια βολική λύση για ένα… ανακουφιστικό φινάλε.

Αυστραλία. 2014. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Βαποράκι

The Mule
2,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τόνι Μαχόνι

Επιστρέφοντας από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία, ο αφελής Ρέι Τζένκινς συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας καταπιεί σακουλάκια γεμάτα με ένα κιλό ηρωίνη, αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.