Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από 23/7

Η κωμική συνάντηση Τζαντ Άπατοου και Έιμι Σούμερ, ο Τζέικ Τζίλενχαλ ως πρωταθλητής πυγμαχίας και η απρόσμενη σύμπραξη γκέι ακτιβιστών και απεργών ανθρακωρύχων στη θατσερική Βρετανία ξεχωρίζουν από τις οκτώ πρεμιέρες της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από 23/7

Η κωμική συνάντηση Τζαντ Άπατοου και Έιμι Σούμερ, ο Τζέικ Τζίλενχαλ ως πρωταθλητής πυγμαχίας και η απρόσμενη σύμπραξη γκέι ακτιβιστών και απεργών ανθρακωρύχων στη θατσερική Βρετανία ξεχωρίζουν από τις οκτώ πρεμιέρες της ερχόμενης Πέμπτης.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από 23/7 - εικόνα 1

Ρελάνς στην πολιτική κατάθλιψη των ημερών με οκτώ ταινίες, οι περισσότερες των οποίων συντονίζονται με το ανάλαφρο καλοκαιρινό κλίμα («Κατακούτελα», «Pride», «Το Βαποράκι», «Μια Στιγμή Αδυναμίας»). Δεν λείπουν φυσικά τα δυνατά δράματα («Ο Αριστερόχειρας») και οι κλασικές επανεκδόσεις («Χιροσίμα Αγάπη μου»). Διαβάστε τις περιλήψεις τους και δείτε τα τρέιλέρ τους.

Κατακούτελα

Ο μετρ της τολμηρής νέας αμερικανικής κωμωδίας Τζαντ Άπατοου («Παρθένος Ετών 40», «Με τη Πρώτη») και η αθυρόστομη τηλεοπτική σούπερ σταρ Έιμι Σούμερ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να επιτεθούν «Κατακούτελα» στα κλισέ της καθωσπρέπει ρομαντικής κομεντί. Σεναριακή αφορμή οι περιπέτειες μιας άστατης συναισθηματικά δημοσιογράφου, η οποία βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με τις παγίδες μιας μόνιμης σχέσης. Το one girl show της Σούμερ υποστηρίζει, ως πετυχημένος αθλίατρος, ο Μπιλ Χέιντερ («Δικός της»), ενώ εμφάνιση – έκπληξη κάνουν τόσο ο μπασκετμπολίστας ΛεΜπρον Τζέιμς όσο και η (αγνώριστη) Τίλντα Σουίντον.

Pride

Το 1984 ξέσπασε στη Νότια Ουαλία μια μεγάλη απεργία ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες προσπάθησε τότε να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους. Την αληθινή αυτή ιστορία αναβιώνει με μια ανάλαφρη, γλυκιά και συγκινητική κομεντί που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Κανών ο Μάθιου Γουόρκους, διάσημος θεατράνθρωπος ο οποίος πριν λίγο καιρό ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ολντ Βικ, διαδεχόμενος τον Κέβιν Σπέισι.

Ο Αριστερόχειρας

Μεταμορφωμένος σε φονική μηχανή των ρινγκ, ο αγνώριστος Τζέικ Τζίλεγχαλ δοκιμάζεται σε ακόμα έναν απαιτητικό ρόλο, αυτόν ενός πυγμάχου του οποίου η πορεία προς τον παγκόσμιο τίτλο διακόπτεται με τραγικό τρόπο. Εκείνος όμως επιστρέφει προσπαθώντας να επανακτήσει τα όσα έχασε στην καριέρα και στην προσωπική του ζωή, με τον Άντουαν Φούκουα να υπογράφει κάτι περισσότερο δραματικό από τα καταιγιστικά «Ο Όλυμπος Έπεσε» και «The Equalizer» και να πλαισιώνει τον οσκαρικών φιλοδοξιών πρωταγωνιστή του με τους Ρέιτσελ Μακ­Άνταμς, Φόρεστ Γουίτακερ και Ναόμι Χάρις.

Το Βαποράκι

Μετά το «Μαζί σου κι ας Πεθάνω», μια ακόμα κωμωδία από την Αυστραλία κάνει πρεμιέρα στις αθηναϊκές αίθουσες. Μόνο που αυτή δεν έχει να κάνει με το σεξ, αλλά τα ναρκωτικά. Βρισκόμαστε στο 1983. O Ρέι Τζένκινς είναι ένας αφελής άντρας που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών κρύβοντάς τα στο στομάχι του. Όταν συλλαμβάνεται και κρατείται από την αστυνομία, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να ...κατακρατήσει τα αποδεικτικά στοιχεία. Μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και σκηνοθετημένη από τους Τόνι Μαχόνι και Άνγκους Σάμσον, με τον τελευταίο να κρατά και τον ξεκαρδιστικό ρόλο.

Θα Μείνει Μεταξύ μας

Οι Βενσάν Κασέλ και Φρανσουά Κλιζέ συναντιούνται σε μια γαλλική καλοκαιρινή κωμωδία, υποδυόμενοι δυο φίλους που πάνε διακοπές στην Κορσική μαζί με τις κόρες τους. Όταν όμως η τύχη τα φέρει έτσι που ο έρωτας αψηφήσει τη διαφορά ηλικίας, μια σειρά από αμήχανες παρεξηγήσεις θα περιπλέξει και τους τέσσερις σε ένα διασκεδαστικό γαϊτανάκι. Ριμέικ μιας μεγάλης επιτυχίας του 1977, σε σκηνοθεσία Ζαν – Φρανσουά Ρισέ («Υπ’ Αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος») .

Χάρτινες Πόλεις

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Το Λάθος Αστέρι», ένα ακόμα νεανικό μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν μεταφέρεται στην οθόνη, συνδυάζοντας δράμα, μυστήριο και ρομάντζο. Στις «Χάρτινες Πόλεις» οι ανερχόμενοι Νατ Γουλφ και Κάρα Ντέλεβιν υποδύονται τους Κουέντιν και Μάργκο αντίστοιχα, δυο συμμαθητές που μια παράξενη μυστική αποστολή τους φέρνει κοντά. Όταν, όμως, το επόμενο πρωί η Μάργκο εξαφανίζεται, εκείνος αποφασίζει να φτάσει ως την άκρη της Γης για να την βρει, ακολουθώντας τα σημάδια που πιστεύει πως αυτή άφησε πίσω για εκείνον.

Το Βασίλειο των Μαϊμούδων

Η Disney παρουσιάζει ένα φυσιολατρικό ντοκιμαντέρ με φόντο την εξωτική Σρι Λάνκα και πρωταγωνίστρια μια έξυπνη και ευρηματική μαϊμού. Ηρωίδα μιας αληθινής περιπέτειας, η καυγατζού Μάγια κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το μικρό γιο της Κιρ, δίνοντας την ευκαιρία στους Μαρκ Λίνφιλντ και Άλαστερ Φόθεργκιλ («Πλανήτης Γη») να αποτυπώσουν την άγρια και συγκινητική καθημερινότητα ενός αθέατου κόσμου, «κρυμμένου» σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη.

Χιροσίμα Αγάπη μου

Μία ηθοποιός φτάνει στη Χιροσίμα για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με θέμα την ειρήνη. Εκεί γνωρίζει έναν Ιάπωνα, με τον οποίο γίνονται εραστές. Καθώς εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τις σκέψεις και τις επώδυνες αναμνήσεις τους, η συγγραφέας Μαργκερίτ Ντιράς («Ο Εραστής») και ο σκηνοθέτης Αλέν Ρενέ («Πέρσι στο Μαρίενμπαντ») υπογράφουν ένα σπάνιας ευαισθησίας οπτικό δοκίμιο πάνω στην ανθρώπινη μνήμη (προσωπική και ιστορική) που άλλαξε την κινηματογραφική ιστορία. Σημείο αναφοράς του κινήματος του μοντερνισμού, η ασπρόμαυρη «Χιροσίμα…» του 1959 εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα με την αξεπέραστη αφηγηματική τόλμη και ευρηματικότητά της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.