Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 16/7

Επιστροφή στην κανονική ροή ταινιών, με έξι ταινίες για όλα τα γούστα, από Σερλοκ Χολμς και φιλμ νουάρ έως ρομαντικές και ενήλικες κωμωδίες. Διαβάστε τις περιλήψεις τους και δείτε τα τρέιλέρ τους.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 16/7

Επιστροφή στην κανονική ροή ταινιών, επιστροφή και για τον Σέρλοκ Χολμς, το αθυρόστομο αρκουδάκι Τεντ, αλλά και την κλασική επανέκδοση «Διπλή Ταυτότητα». Για κάτι πιο ρομαντικό υπάρχει το «Ένα Μικρό Χάος» και το πιο χαλαρό «Πώς να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος», ενώ για σινεφίλ υψηλών… θερμοκρασιών το ερωτικό θρίλερ «Μπλε Δωμάτιο». Διαβάστε τις περιλήψεις τους και δείτε τα τρέιλέρ τους.

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από την Πέμπτη 16/7 - εικόνα 1

Το Μπλε Δωμάτιο
Ενώ ανακρίνεται από τους αστυνομικούς, ο Ζιλιέν θυμάται την εξωσυζυγική σχέση του με την όμορφη Εστέρ και πως τα πράγματα οδηγήθηκαν στο να θεωρείται ύποπτος για φόνο. Χιτσκοκική, ιδιαίτερα ερωτική και ατμοσφαιρικά σκηνοθετική μεταφορά ενός μυθιστορήματος του Ζορζ Σιμενόν από τον πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη Ματιέ Αμαλρίκ («Τουρνέ στο Παρίσι»). Συμμετοχή στο τμήμα «Ένα Κάπιο Βλέμμα» του φεστιβάλ Κανών.


Ted 2
O Τεντ, το λούτρινο και αθυρόστομο αρκουδάκι του Σεθ ΜακΦάρλαν, είναι και πάλι εδώ, αντιμέτωπος αυτή τη φορά με την αμερικανική δικαιοσύνη. Γιατί έχοντας παντρευτεί την Τάμι – Λιν, η προσπάθειά του να γίνει πατέρας σκοντάφτει στο ότι πρέπει πρώτα να αποδείξει νομικά πως είναι «αληθινό πρόσωπο». Οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Αμάντα Σέιφριντ σπεύδουν προς βοήθειά του, ενώ τα μπινελίκια συνεχίζουν να πέφτουν βροχή.


Ο Κύριος Χολμς
Κόντρα στο hype του ποπ εκσυγχρονισμού ενός διαχρονικού μύθου, ο Σέρλοκ Χολμς του Ίαν ΜακΚέλεν αποτελεί μια νοσταλγική επιστροφή στον κόσμο του Άρθου Κόναν Ντόιλ, μέσα όμως από ένα μυθιστόρημα του Μιτς Κάλιν, γραμμένο το 2005. Σε σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον («Θεοί και Τέρατα»), το φιλμ συναντά τον Χολμς το 1947, υπέργηρο ντετέκτιβ πλέον, να πιάνει φιλία με έναν ανήλικο θαυμαστή του (η Λόρα Λίνεϊ υποδύεται τη χήρα μητέρα του), προσπαθώντας ταυτόχρονα να θυμηθεί και να διαλευκάνει μια άλυτη για μισό αιώνα υπόθεση.

Ένα Μικρό Χάος
Μετά τον «Επισκέπτη του Χειμώνα» (1997), ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν περνά ξανά πίσω από την κάμερα, αυτή τη φορά για μια ανάλαφρα δραματική ταινία εποχής βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Πρωταγωνιστές τους η αρχιτέκτονας Σαμπίν ντε Μπαρά (Κέιτ Γουίνσλετ) και ο υπεύθυνος για τους κήπους των Βερσαλλιών Αντρέ λε Νοτρ (Ματίας Σένερτς), οι οποίοι προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν τους χώρους γύρω από τα πολυτελή ανάκτορα του Λουδοβίκου του 14ου (Άλαν Ρίκμαν), ερχόμενοι σε σύγκρουση με τα συμφέροντα και την αισθητική μιας ολόκληρης εποχής.

Πώς να Κάνετε Έρωτα σαν Εγγλέζος
Κι όταν δεν υποδύεται το μυστικό πράκτορα, ο Πιρς Μπρόσναν δεν μπορεί να ξεφύγει από το ρόλο του ακαταμάχητου γόη. Ακόμα και ως καθηγητής πανεπιστημίου που προσπαθεί να βάλει σε τάξη την άστατη ερωτική ζωή του, μπλέκει όμως χειρότερα ανάμεσα στην Σάλμα Χάγιεκ και την ετεροθαλή αδελφή της Τζέσικα Άλμπα. Το μπερδεμένο τρίο σιγοντάρει ο αειθαλής Μάλκολμ ΜακΝτάουελ και σκηνοθετεί ο Τομ Βον του «Τζακ Ποτ στον Έρωτα».

Διπλή Ταυτότητα

Το καλύτερο ίσως φιλμ νουάρ που γυρίστηκε ποτέ αφορά σε μια μοιραία γυναίκα, μια μεγάλη ασφάλεια ζωής, ένα φονικό σχέδιο και ένα αναπάντεχο παιχνίδι της μοίρας. Βασισμένος στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κέιν «Double indemnity» και στη σεναριακή διασκευή που υπογράφουν ο Ρέιμοντ Τσάντλερ και ο ίδιος, ο Μπίλι Γουάιλντερ σκηνοθέτησε το 1944 το απόλυτα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό και απαισιόδοξο δραματικό θρίλερ, το οποίο κέρδισε εφτά οσκαρικές υποψηφιότητες, βρίσκεται μέσα σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και χάρισε στην Μπάρμπαρα Στάνγουκ έναν από τους κορυφαίους γυναικείους ρόλους της κινηματογραφικής ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.