«Magic Mike XXL»: Ο σέξι Μάικ ξανακάνει τα μαγικά του

Όταν τα φιλοδωρήματα που μάζεψαν οι στρίπερ του «Magic Mike» πριν από τρία χρόνια έφτασαν στα 113,7 εκατ. δολάρια μόνο από τις αμερικανικές αίθουσες, οι «Βασιλιάδες της Τάμπα» ήταν καταδικασμένοι να επιστρέψουν.

«Magic Mike XXL»: Ο σέξι Μάικ ξανακάνει τα μαγικά του

Μπορεί όσον αφορά το σεξ οι απόψεις να διίστανται, στο Χόλιγουντ όμως το μέγεθος σίγουρα μετράει. Έτσι, όταν τα φιλοδωρήματα που μάζεψαν οι στρίπερ του «Magic Mike» πριν από τρία χρόνια έφτασαν στα 113,7 εκατ. δολάρια μόνο από τις αμερικανικές αίθουσες, οι «Βασιλιάδες της Τάμπα» ήταν καταδικασμένοι να επιστρέψουν.

There’s no biz like show biz

«Magic Mike XXL»: Ο σέξι Μάικ ξανακάνει τα μαγικά του - εικόνα 1

Έχοντας περάσει­ τα νεανικά του χρόνια στην Αλαμπάμα, στο Μισισίπι, τη Δυτική Βιρτζίνια και τη Φλόριντα, ο γεννημένος το 1980 Τσάνινγκ Τέιτουμ ήταν ο αθλητικός γόης του σχολείου, ο οποίος γρήγορα παράτησε το κολέγιο και άρχισε να κάνει μια σειρά από περιστασιακές δουλειές, αφήνοντας αυτήν του οικοδόμου για εκείνη του… στρίπερ με το ψευδώνυμο Τσαν Κρόφορντ. Μέχρι που ένα πρακτορείο μοντέλων τού άνοιξε αρχικά το παράθυρο της διαφημιστικής και κατόπιν την πόρτα της κινηματογραφικής καριέρας.

Από το 2005, οπότε πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη με το αθλητικό δράμα «Coach Carter», μέχρι το 2012 και το «21 Jump Street», ο χαμηλού προφίλ, μα φιλόδοξος Τσάνινγκ είχε προλάβει να παντρευτεί την ηθοποιό και χορεύτρια Τζίνα Ντιούαν, να φτιά­ξει δική του εταιρεία παραγωγής και να πρωταγωνιστήσει σε ανεξάρτητα δράματα («A Guide to Recognizing Υour Saints», «Battle in Seattle»), ταινίες καταξιωμένων σκηνοθετών («Δημόσιος Κίνδυνος» του Μάικλ Μαν), νεανικά μελοδράματα («Αγαπημένε μου Τζον», «Έρωτας Από την Αρχή») και περιπετειώδη μπλοκμπάστερ («G.I. Joe: Η Γέννηση της Κόμπρα»).

Βασισμένο στη γυμνή αλήθεια

«Magic Mike XXL»: Ο σέξι Μάικ ξανακάνει τα μαγικά του - εικόνα 2

Όταν το 2011, στα γυρίσματα της «Τιμωρού», συνάντησε τον σκηνοθέτη Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο 31χρονος σταρ τού διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία, την οποία από κοινού αποφάσισαν να μετατρέψουν σε ένα ανάλαφρο μουσικοχορευτικό δράμα πάνω στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου. Τον 18χρονο Τέιτουμ, ως νεαρό Άνταμ που εγκαταλείπει το πηλοφόρι για να γίνει ημίγυμνος χορευτής σε νάιτ κλαμπ, υποδύθηκε ο Άλεξ Πέτιφερ («Είμαι το Νούμερο Τέσσερα»).

Ο ίδιος­ προτίμησε να κρατήσει το ρόλο­ του μέντορα του Μάικ και ο Μάθιου ΜακΚόναχι εκείνον του βετεράνου στρίπερ Ντάλας, ηγέτη των «Βασιλιάδων της Τάμπα». Εκμεταλλευόμενος κάθε­ δυνατότητα που του έδινε το σενάριο του πρωτάρη Ριντ Κάρολιν, ο Σόντερμπεργκ απογείωσε ένα μάλλον προβλέψιμο υλικό, έστησε μερικές εντυπωσιακές σεκάνς γυναικείας φαντασίωσης («It’s raining men») και μετέτρεψε μια φτηνή παραγωγή των 7 εκατομμυρίων σε ένα πρωτόγνωρο σουξέ που αύξησε κατακόρυφα την προσέλευση στα αντρικά στριπτιζάδικα. Αμέσως η αφηρημένη ιδέα ενός σίκουελ έγινε επιτακτική ανάγκη.

It’s raining women

«Magic Mike XXL»: Ο σέξι Μάικ ξανακάνει τα μαγικά του - εικόνα 3

«Μία από τις ιδέες που είχε αρχικά ο Τσάνινγκ ήταν αυτή ενός συνεδρίου στρίπερ, στο οποίο είχε συμμετάσχει όταν ήταν επαγγελματίας χορευτής», διη­γείται ο Κάρολιν, «αλλά ήταν μια μεγάλη ιστορία από μόνη της και δεν χώρεσε στην πρώτη ταινία». Αποτέλεσε όμως τη σεναριακή βάση για τη δεύτερη, η οποία «αφορά περισσότερο τους δεσμούς φιλίας της ομάδας και λιγότερο τον Μάικ, ενώ συνδυάζει στοιχεία μιας road movie με έντονη κωμική διάθεση», όπως συμπληρώνει ο σκηνοθέτης Γκρέγκορι Τζέικομπς, βοηθός του Στίβεν Σόντερμπεργκ από το 1993.

Ο τελευταίος θα ήταν αναμφίβολα ο δημιουργικός νους και του «XXL», αν λίγο μετά το «Magic Mike» δεν αποφάσιζε να αποσυρθεί (προσωρινά;) από τη σκηνοθεσία. Εδώ λοιπόν αναλαμβάνει χρέη εκτελεστή παραγωγού και διευθυντή φωτογραφίας (με το ψευδώνυμο Πίτερ Άντριους), παραχωρώντας τη σκηνοθετική καρέκλα στον κοντινότερο συνεργάτη του σε 21 ταινίες.

Το «Magic Mike XXL» βρίσκει τον Μάικ τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε τους «Βασιλιάδες της Τάμπα», ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης ντιζάιν επίπλων που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα.
Η συνάντηση με τους παλιούς του φίλους, τους οποίους οι Ντάλας και Άνταμ έχουν πλέον εγκαταλείψει, θα τον ξαναφέρει στην περιπέτεια του αισθησιακού χορού, του κυνηγιού των γυναικών και της ξέφρενης διασκέδασης, καθώς όλοι μαζί ξεκινούν οδικώς για το Μιρτλ Μπιτς της Τζόρτζια και το ετήσιο συνέδριο των στρίπερ.

«Magic Mike XXL»: Ο σέξι Μάικ ξανακάνει τα μαγικά του - εικόνα 4

«Η προηγούμενη ταινία αφορούσε κάποιον ο οποίος έψαχνε τι ήθελε στη ζωή του», λέει ο Τέιτουμ για το κινηματογραφικό alter ego του. «Εδώ προχωράμε ένα βήμα παραπέρα, ακολουθώντας έναν χαρακτήρα συνειδητοποιημένο σε σχέση με το ποιος­ είναι και τι ζητά, ο οποίος αγωνίζεται να μην αφήσει τα πράγματα να ξεφύγουν από τα χέρια του».

Ένα από αυτά που ζητά είναι σίγουρα και οι γυναίκες, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ταινία με περισσότερους από έναν τρόπους. Δίπλα στους Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Κέβιν Νας, Άνταμ Ροντρίγκεζ και Γκαμπριέλ Ιγκλέσιας της πρώτης ταινίας, το «XXL» ενισχύεται με ένα hot θηλυκό καστ αποτελούμενο από τις Τζέιντα Πίκετ, Έιμπερ Χερντ, Άντι ΜακΝτάουελ κι Ελίζαμπεθ Μπανκς. Παράλληλα το φιλόδοξο σίκουελ περιμένει ισχυρή ενίσχυση από το γυναικείο κοινό, το οποίο τον τελευταίο καιρό δίνει πάντα το «παρών» στις ταινίες που το αφορούν άμεσα («Sex and the City», «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι»).

Έτσι την Τετάρτη 1/7, ημέρα της πρεμιέρας του «Magic Mike XXL» στις ΗΠΑ, η αναλογία των γυναικών στις αίθουσες άγγιξε το… 96%, απόλυτο ρεκόρ για κάθε ταινία της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας. Κι έπεται συνέχεια…

Περισσότερες πληροφορίες

Magic Mike XXL

1
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 115 '
  • Γκρέγκορι Τζέικομπς

Τρία χρόνια μετά την απόσυρσή του από τους «Βασιλιάδες της Τάμπα», ο Μάτζικ Μάικ συναντά τους παλιούς χορευτές-συντρόφους του και όλοι μαζί ξεκινούν για μια τελευταία παράσταση στο ετήσιο συνέδριο των στρίπερ στην Τζόρτζια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.