Μαζί σου κι ας Πεθάνω

2,5

Πέντε ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους σε μια σπονδυλωτή, γι’ αυτό και άνιση, αλλά κατά στιγμές πανέξυπνη και διασκεδαστικότατη ερωτική κομεντί.

Μαζί σου κι ας Πεθάνω

Πέντε ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους σε μια σπονδυλωτή, γι’ αυτό και άνιση, αλλά κατά στιγμές πανέξυπνη και διασκεδαστικότατη ερωτική κομεντί.

Μαζί σου κι ας Πεθάνω - εικόνα 1

Η μυστική ζωή του Σίντνεϊ αφορά πολλούς τομείς της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όμως ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Τζος Λόουσον επικεντρώνεται στο σεξ. Για την ακρίβεια, στα μικρά σεξουαλικά μυστικά που νοστιμίζουν και ταλαιπωρούν την καθημερινότητα πέντε ζευγαριών, οι δρόμοι των οποίων θα διασταυρωθούν στιγμιαία, αν και μερικές φορές απόλυτα μοιραία. Έχουμε λοιπόν τους Πολ και Μαβ, δύο τυπικούς μεσοαστούς που απολαμβάνουν τα αθώα ερωτικά τους παιχνίδια. Μέχρι που εκείνη του εξομολογείται τη φαντασίωσή της: να είναι το θύμα ενός βιασμού από άγνωστο, ο οποίος θα αποδειχτεί τελικά πως είναι ο Πολ.

Αρχικά σοκαρισμένος, ο τελευταίος προσπαθεί φιλότιμα να ικανοποιήσει την επιθυμία της, στο καλύτερο σκετς όλης της ταινίας, το οποίο χειρίζεται κωμικά μεν, πολυδιάστατα δε τις έννοιες του ταμπού, της σχέσης ηδονής και κινδύνου, της κανονικότητας αλλά και των αντιφατικών συναισθημάτων που συνοδεύουν κάθε ερωτική σχέση. Μετά την περίπτωση του «Σεξουαλικού μαζοχισμού» περνάμε σε αυτές της «Υπνοφιλίας» και της «Δακρυφιλίας». Στην πρώτη ο ταλαίπωρος Φιλ, που υποφέρει από την αυταρχική συμπεριφορά της Μορίν, ανακαλύπτει πως η γυναίκα του γίνεται άλλος άνθρωπος όταν… κοιμάται. Ένα ατύχημα με υπνωτικά χάπια τη ρίχνει σε λήθαργο, εκείνος πια μπορεί να της συμπεριφέρεται όπως θέλει (πάντα τρυφερά), κάθε πρωί όμως φτάνει στο γραφείο του άυπνος, στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Μαζί σου κι ας Πεθάνω - εικόνα 2

Όσον αφορά τους Ρίτσαρντ και Ρο, τώρα, η απεγνωσμένη προσπάθειά τους να κάνουν παιδί έχει μετατρέψει τη σεξουαλική τους ζωή σε ρουτίνα. Όταν όμως μια δυσάρεστη είδηση κάνει τον Ρίτσαρντ να ξεσπάσει σε κλάματα, η Ρο ερεθίζεται από τα δάκρυά του και στο εξής αναζητά τρόπους να τον κάνει να στενοχωρηθεί και να κλάψει, για να τον ρίξει αμέσως στο κρεβάτι. Πρωταγωνιστές στο «Παιχνίδι ρόλων», οι Νταν και Ιβ απολαμβάνουν το να είναι κάποιοι άλλοι, μέχρι που εκείνος αρχίζει να «χάνεται» μέσα στον κάθε χαρακτήρα και υιοθετεί τις πιο ακραίες στανισλαφσκικές πρακτικές.

Τέλος, στην αστειότερη ιστορία όλων («Τηλεφωνική σκατοφιλία»), η Μόνικα, μεταφράστρια για κωφάλαλους σε τηλεφωνικό κέντρο, καλείται να ξεπεράσει την ντροπή της και να γίνει η ενδιάμεση σε μια «ροζ», αυστηρά ενήλικη συνομιλία. Οι πολλαπλές όψεις της ερωτικής επιθυμίας αποκαλύπτουν έναν περίπλοκα ένοχο, απολαυστικό και ηθικά γκρίζο κόσμο (ένας καταδικασμένος παιδόφιλος περιφέρεται ξεκαρδιστικά ανάμεσα στα σκετς και στους γείτονες-πρωταγωνιστές) σε μια στιλάτη κι έξυπνα γραμμένη κωμωδία που, όπως όλες οι σπονδυλωτές ταινίες, πάσχει από την ανισότητα των επιμέρους ιστοριών της.
Μερικές λειτουργούν απλώς σαν καλοστημένο ανέκδοτο, άλλες όμως ανακαλύπτουν το δράμα πίσω από το γέλιο και διαπραγματεύονται τη σεξουαλικότητα σαν μια πολυεπίπεδη –και όχι πάντα σοβαρή– έννοια με απρόβλεπτες καθημερινές «συνέπειες».

Αυστραλία. 2014. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαζί σου κι ας Πεθάνω

The Little Death
2,5
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 96 '
  • Τζος Λόουσον

Πέντε ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητές τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.