Vice. Η Πόλη της Βίας

Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού. Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας - εικόνα 1

Ορισμός της απόλυτα αποτυχημένης ταινίας σε κάθε επίπεδο, το «Vice» είναι μια τόσο πρόχειρα­ στημένη και τόσο άτσαλα εκτελεσμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που δεν θα περνούσε ούτε καν σαν straight to video παραγωγή στη δεκαετία του ’80. Σαν μοντέρνος Εντ Γουντ, αλλά χωρίς την παραμικρή cult διάθεση, ο δευτεροκλασάτος σκηνοθέτης δράσης Μπράιαν Μίλερ βάζει παντού μπλε φίλτρα και νομίζει ότι δημιουργεί φουτουριστική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας σε ένα μέλλον όπου ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό­ δια­σκέδασης: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις (παράνομες) φαντασιώσεις τους.

Όταν όμως μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια και αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού – του ανεκδιήγητου Τόμας Τζέιν­ («The Punisher») στο χειρότερο ρόλο της καριέρας του. Από κοντά και ο καλοντυμένος Μπρους Γουίλις, ο οποίος μιλά ψιθυριστά για να μοιάζει cool, και η εντελώς άχαρη Άμπιρ Τσάιλντερς, σε μια αθέλητη παρωδία των «Westworld» και «Blade Runner», έτοιμη να σαρώσει τα Χρυσά Βατόμουρα.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Vice: Η Πόλη της Βίας

Vice
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Μπράιαν Μίλερ

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".