Η Συμμορία του Παρκούρ

1,5

Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα, σε μια εντελώς προσχηματική σεναριακά περιπέτεια που απλά διαφημίζει τη θεαματική αθλητική «τέχνη της φυγής».

Η Συμμορία του Παρκούρ

Ένας στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία και χρεωμένος ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα, σε μια εντελώς προσχηματική σεναριακά περιπέτεια που απλά διαφημίζει τη θεαματική αθλητική «τέχνη της φυγής».

Η Συμμορία του Παρκούρ - εικόνα 1

Πρωταθλητής στο καράτε και στις πολεμικές τέχνες, ο (τρίτος τη τάξει) πρωταγωνιστής της saga του «Λυκόφωτος» Τέιλορ Λότνερ μοιάζει ιδανική επιλογή ως action hero μιας νεανικής περιπέτειας βασισμένης στην αθλητική «τέχνη της φυγής», ευρύτερα γνωστής ως παρκούρ, η οποία προσφέρει πλείστες όσες ευκαιρίες για θεαματικά κινηματογραφικά ακροβατικά και καταδιώξεις. Πράγματι η «Συμμορία…» διαθέτει μια σειρά από ασταμάτητα τρεχαλητά και χορογραφημένες κωλοτούμπες σε ταράτσες, τοίχους, ταβάνια και διαδρόμους, όχι όμως κι ένα στοιχειωδώς αληθοφανές σενάριο που να δικαιολογεί την όλη φασαρία.
Σε αυτό ένας χρεωμένος και στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια από αυτές όμως εξελίσσεται απρόοπτα, με το κυνηγητό και τα παρκουρδιάρικα κόλπα να συνεχίζονται μέχρι τελικής πτώσεως, τον Καταλανό διαφημιστή Ντάνιελ Μπενμαγιόρ να νοιάζεται μόνο για τη χοροπηδηχτή δράση, τον Λότνερ να ιδρώνει φιλότιμα και τη «δική μας» Μαρί Αυγερόπουλος να προσθέτει την απαραίτητη ρομαντική και δυναμικά σέξι πινελιά.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συμμορία του Παρκούρ

Tracers
1,5
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 94 '
  • Ντάνιελ Μπενμαγιόρ

Ένας στριμωγμένος από την κινέζικη μαφία και χρεωμένος ποδηλατο-μεταφορέας μπαίνει σε μια ομάδα νεαρών εξπέρ του παρκούρ και συμμετέχει σε μια σειρά από ληστείες. Κάποια απ’ αυτές, όμως, εξελίσσεται απρόοπτα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.