Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.

2

Παντελώς προβλέψιμη, αλλά ειπωμένη με νεύρο νεανική ρομαντική κωμωδία, με μια σπιρτόζα Μέι Γουίτμαν («Arrested development»).

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.

Ο κόσμος της πρόσχαρης και έξυπνης Μπιάνκα καταρρέει όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας). Αποφασίζει όμως να μην παραδώσει τα όπλα και προσπαθεί να γοητεύσει το δημοφιλέστερο αγόρι της τάξης, ζητώντας τη βοήθεια ενός γοητευτικού όσο και αφελούς συμμαθητή της. Παντελώς προβλέψιμη, αλλά ειπωμένη με νεύρο νεανική ρομαντική κωμωδία, με μια σπιρτόζα Μέι Γουίτμαν («Arrested development»).

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. - εικόνα 1

Ελεύθερη και μοντέρνα διασκευή του «Πυγμαλίωνα», το «The DUFF» είναι ένα ημι-αυτοβιογραφικό νεανικό μπεστ σέλερ που έγραψε στα 17 της η Κόντι Κέπλινγκερ, με πρωταγωνίστρια την πρόσχαρη κι έξυπνη Μπιάνκα, η οποία σοκάρεται όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας) – στο πρωτότυπο Designated Ugly Fat Friend. Αποφασίζει όμως να μην παραδώσει τα όπλα και να προσπαθήσει να γοητεύσει το δημοφιλέστερο αγόρι της τάξης, ζητώντας τη βοήθεια ενός γοητευτικού όσο και αφελούς συμμαθητή της, τον οποίο βοηθά στις εξετάσεις.

Με μερικά μοντέρνα αφηγηματικά τρικ ο βραβευμένος με Όσκαρ μικρού μήκους Άρι Σάντελ δίνει ρυθμό και ανάσες μοντέρνου χιού­μορ σε μια παντελώς προβλέψιμη εφηβική ρομαντική κομεντί, ξεκολλώντας την από το σαφώς κοριτσίστικο προσανατολισμό της. Αγκαλιάζει μα και σαρκάζει τα κλισέ, δεν εφευρίσκει τον κινηματογραφικό τροχό, αλλά υπηρετεί έξυπνα το είδος, διαθέτοντας μια σπιρτόζα πρωταγωνίστρια της σχόλης Μελίσα ΜακΚάρθι, την τηλεοπτική και ανερχόμενη Μέι Γουίτ­μαν («Arrested development», «Parenthood»).

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α.

The DUFF
2
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 101 '
  • Άρι Σάντελ

Ο κόσμος της πρόσχαρης και έξυπνης Μπιάνκα καταρρέει όταν μαθαίνει πως οι συμμαθητές της αναφέρονται σε αυτήν ως Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας και Ασχήμιας). Αποφασίζει όμως να μην παραδώσει τα όπλα και προσπαθεί να γοητεύσει το δημοφιλέστερο αγόρι της τάξης, ζητώντας τη βοήθεια ενός γοητευτικού όσο και αφελούς συμμαθητή της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.