Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby: Εκείνη

2

Η θηλυκή και καλύτερη εκδοχή (σε αντιδιαστολή με το «Εκείνος») μιας σοβαροφανούς και κλισέ ερωτικής ιστορίας, η οποία κερδίζει από τη χαρισματική παρουσία της Τζέσικα Τσαστέιν.

Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby: Εκείνη

Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να συνέλθει ψυχολογικά ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, αναθεωρώντας τη ζωή της και τη σχέση της με τον σύζυγό της. Η θηλυκή και καλύτερη εκδοχή (σε αντιδιαστολή με το «Εκείνος») μιας σοβαροφανούς και κλισέ ερωτικής ιστορίας, η οποία κερδίζει από τη χαρισματική παρουσία της Τζέσικα Τσαστέιν.

Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby: Εκείνη - εικόνα 1

Ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του σύγχρονου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, η «Εξαφάνιση…» είναι μια ταινία με τρεις διαφορετικές εκδοχές! Βασισμένη σεναριακά στην προσπάθεια δύο συζύγων, οι οποίοι μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της γυναίκας απομακρύνονται μεταξύ τους, να αναθεωρήσουν τη ζωή και τη σχέση τους, αφηγείται την ιστορία τους από την πλευρά «Εκείνης», «Εκείνου» αλλά κι «Εκείνων».

Κουβαλώντας το ίδιο κινηματογραφικό DNA, οι δύο ταινίες και η τρίτη συμπληρωματική βερσιόν διάρ­κειας 123 λεπτών, την οποία μοντάρισε ο σκηνοθέτης εκ των υστέρων, διαφέρουν κατά βάση μόνο στις διηγηματικές λεπτομέρειες, με «Εκείνη» να κερδίζει τις τελικές εντυπώσεις αφενός εστιάζοντας στον πλέον ενδιαφέροντα χαρακτήρα, αυτόν της Έλενορ, και αφετέρου διαθέτοντας μια πραγματικά σπουδαία Τζέσικα Τσαστέιν, εδώ σε μια ερμηνεία που «βγαίνει» επάνω και πηγαίνει βαθύτερα από τις σεναριακές προδιαγραφές της ηρωίδας. Μιας γυναίκας σε αναζήτηση, μέσα από κοινότοπα μονοπάτια, του αληθινού εαυτού της, τον οποίο ο πρωτοεμφανιζόμενος Νεντ Μπένσον τυλίγει σε μια casual, cool και ρεαλιστική αύρα και τον αφήνει δραματικά φτενό και συναισθηματικά προβλέψιμο.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Εξαφάνιση της Eleanor Rigby: Εκείνη

The Disappearance of Eleanor Rigby: Her
2
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 100 '
  • Νεντ Μπένσον

Μια νεαρή γυναίκα προσπαθεί να συνέλθει ψυχολογικά ύστερα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, αναθεωρώντας τη ζωή της και τη σχέση της με τον σύζυγό της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".