Fast & Furious 7. Μαχητές των Δρόμων

1

Με αληθοφάνεια… καρτούν, η γκαζιάρικη συνταγή επιστρέφει σπινιάροντας ανά τον κόσμο, κάνοντας τετράτροχα να πετούν –κυριολεκτικά– στον αέρα και αποχαιρετώντας συγκινητικά τον Πολ Γουόκερ.

Fast & Furious 7. Μαχητές των Δρόμων

Ο αδελφός του τραυματισμένου γκάνγκστερ Όουεν Σο, ένας θανάσιμα επικίνδυνος Βρετανός πρώην πράκτορας, αναλαμβάνει να εκδικηθεί την παρέα του Ντομ Τορέτο. Ο τελευταίος δέχεται την απροσδόκητη και πολύτιμη βοήθεια ενός μυστικού Αμερικανού πράκτορα, για χάρη του οποίου, όμως, πρέπει πρώτα να κλέψει μια τεχνολογικά προωθημένη συσκευή εντοπισμού από έναν διαβόητο τρομοκράτη. Με αληθοφάνεια… καρτούν, η γκαζιάρικη συνταγή επιστρέφει σπινιάροντας ανά τον κόσμο (Καύκασος, Άμπου Ντάμπι, Λος Άντζελες), κάνοντας τετράτροχα να πετούν –κυριολεκτικά– στον αέρα και αποχαιρετώντας συγκινητικά τον Πολ Γουόκερ.

Fast & Furious 7. Μαχητές των Δρόμων - εικόνα 1

Η δη από το προηγούμενο κεφάλαιο του υπερεπιτυχημένου cine-franchise των περιπετειών των Τορέτο και Ο’Κόνερ ήταν σαφές ότι μαζί με το αντίτιμο του εισιτηρίου του ο θεατής έπρεπε να αφήσει στην είσοδο και κάθε διάθεση αληθοφανούς αντιμετώπισης των επί της οθόνης τεκταινόμενων. Ο αεροπορικός διάδρομος απογείωσης­ μήκους... 30 χιλιομέτρων ήταν απλώς το κερασάκι στην τετρακίνητη και πολυβάλβιδη τούρτα, η οποία μας ξανασερβίρεται τώρα κάνοντας εξαρχής σαφείς τις προθέσεις της. Στην πρώτη και διασκεδαστικότερη σκηνή της ταινίας, ο αδερφός του τραυματισμένου κακού της προηγούμενης γκρεμίζει ένα ολόκληρο νοσοκομείο και σκοτώνει (εκτός κάδρου) καμιά πενηνταριά μέλη των ειδικών δυνάμεων μόνο και μόνο για να ανακοινώσει στον ευρισκόμενο σε κώμα αδερφό του πως θα εκδικηθεί τους υπαίτιους.
Μιλάμε λοιπόν για μια περιπέτεια στα όρια της φαντασίας ή, αν θέλετε, φτιαγμένη με τη σεναριακή αυθαιρεσία ενός καρτούν, όπου το μοναδικό ζητούμενο είναι τα εντυπωσιακά και γκαζιάρικα set pieces. Ένα στα Ουράλια, ένα στο πιο κοσμοπολίτικο Αμπού Ντάμπι κι ένα, το πλέον ιλιγγιώδες και «καταστροφικό», στο Λος Άντζελες ολοκληρώνουν λοιπόν το καινούργιο, πιστό στην αφόρητα κλισέ παράδοση της σειράς σίκουελ, το οποίο μας συστήνει τον τρομο­-σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν («Το Κάλεσμα», «Παγιδευμένη Ψυχή», «Saw» – so what?) και τον κακιασμένο Τζέισον Στέιθαμ, ενώ αποχαιρετά συγκινητικά τον αδικοχαμένο Πολ Γουόκερ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Fast & Furious 7: Μαχητές των Δρόμων

Fast & Furious 7
1
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 137 '
  • Τζέιμς Γουάν

Ο αδελφός του τραυματισμένου γκάνγκστερ Όουεν Σο, ένας θανάσιμα επικίνδυνος Βρετανός πρώην πράκτορας, αναλαμβάνει να εκδικηθεί την παρέα του Ντομ Τορέτο. Ο τελευταίος δέχεται την απροσδόκητη και πολύτιμη βοήθεια ενός μυστικού Αμερικανού πράκτορα, για χάρη του οποίου, όμως, πρέπει πρώτα να κλέψει μια τεχνολογικά προωθημένη συσκευή εντοπισμού από έναν διαβόητο τρομοκράτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/05/2024

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.