Σον το Πρόβατο: Η Ταινία

4

Πανέξυπνο χιούμορ, απολαυστική περιπέτεια και κινηματογραφική εφευρετικότητα από τους δημιουργούς των «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το ’σκασαν».

Σον το Πρόβατο: Η Ταινία

Όταν ο Σον, ένα έξυπνο και άτακτο πρόβατο, αποφασίζει να πάρει μια μέρα ρεπό από το βαρετό καθημερινό πρόγραμμά του, θα καταλήξει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι, το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ και τον αγρότη-ιδιοκτήτη τους στη χαοτική, επικίνδυνη και γεμάτη εκπλήξεις Μεγάλη Πόλη. Πανέξυπνο χιούμορ, απολαυστική περιπέτεια και κινηματογραφική εφευρετικότητα από τους δημιουργούς των «Γουάλας και Γκρόμιτ» και «Οι Κότες το ’σκασαν».

Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - εικόνα 1

Ιδρυθέν το 1972, το βρετανικό animation στούντιο της Aardman έχει προχωρήσει με αργά και προσεκτικά βήματα όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από την τηλεόραση και τις μικρού μήκους ταινίες (όπως η βραβευμένη με Όσκαρ σειρά των «Γουάλας και Γκρόμιτ»), για να περάσει στις μεγάλου μήκους μόλις το 2000 με το ιδιαίτερα επιτυχημένο­ «Οι Κότες το ’σκασαν». Πρωτοποριακό στην τεχνική της πλαστελίνης και του stop motion, μετά τους «Πειρατές!» του 2012 μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την τηλεοπτική επιτυχία του «Shaun the sheep», η οποία άρχισε να προβάλλεται το 2007 από το BBC (τώρα σε 180 χώρες ανά τον κόσμο) και μετρά μέχρι στιγμής 130 επτάλεπτα επεισόδια.
Οι κινηματογραφικές περιπέτειες­ του Σον, ενός έξυπνου όσο και άτακτου προβάτου, ξεκινούν όταν αποφασίζει μια μέρα να πάρει ρεπό από το βαρετό καθημερινό πρόγραμμά του στη φάρμα του Μόζι Μπότομ. Γρήγορα θα καταλήξει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι­, το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ και τον αγρότη/ιδιοκτήτη τους στη χαοτική Μεγάλη Πόλη, όπου θα χωριστούν ο ένας από τον άλλον, θα προκαλέσουν ατυχήματα, θα καταλήξουν στο νοσοκομείο και θα μπουν στο στόχαστρο ενός αδίστακτου μπόγια.

Σον το Πρόβατο: Η Ταινία - εικόνα 2

Ξεκινώντας με μια βουκολική­, αλά «Ψηλά στον Ουρανό», νοσταλγική φλας μπακ σκηνή και ­διασκευάζοντας πολλά αγροτικά­ αστεία της τηλεοπτικής σειράς, η βουβή ταινία (ακόμη και οι άνθρωποι συνεννοούνται με άναρθρους ήχους) των Μπάρτον και Στάρζακ μετακομίζει με υψηλές ταχύτητες στην καρδιά ενός αστικού εφιάλτη (ένα δημιουργικά μεταμορφωμένο Λονδίνο), όπου ο «Μίστερ Μπιν» και οι «Γουάλας και Γκρόμιτ» συναντούν το «Μπέιμπ: το Μικρό Γουρουνάκι στη Μεγάλη Πόλη». Σπιντάτες καταδιώξεις, σασπένς, αστείες παρεξηγήσεις και χαριτωμένοι ήρωες συνδυάζονται με κινηματογραφική εφευρετικότητα, η οποία μπολιάζει μια απολαυστική περιπέτεια με πανέξυπνο, cool χιούμορ. Ταυτόχρονα η βρετανική κοινωνική πραγματικότητα (από τα γκέι ζευγάρια μέχρι τις διασημότητες και τα social media) σχολιάζεται με δια­κριτικό σαρκασμό, η χρήση των ήχων και των τραγουδιών είναι ευρηματική και ο Σον αναδεικνύεται σε έναν πρωτότυπο, τρυφερό και αξιαγάπητο κινηματογραφικό ήρωα.

Μ. Βρετανία, Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Σον το Πρόβατο: Η Ταινία

Shaun the Sheep Movie
4
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 85 '
  • Μαρκ Μπάρτον

Όταν ο Σον, ένα έξυπνο και άτακτο πρόβατο, αποφασίζει να πάρει μια μέρα ρεπό από το βαρετό καθημερινό πρόγραμμά του, θα καταλήξει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι, το τσοπανόσκυλο Μπίτζερ και τον αγρότη-ιδιοκτήτη τους στη χαοτική Μεγάλη Πόλη, ζώντας μια επικίνδυνη κι απίστευτη περιπέτεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/05/2024

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.