Το Μυστικό της Ευτυχίας

1

Ελάχιστα αστεία, γεμάτη πολιτιστικά κλισέ και εντελώς μπανάλ στις διαπιστώσεις της δραματική κομεντί, η οποία χωρίς τον Σάιμον Πεγκ θα ήταν πραγματικά ανυπόφορη.

Το Μυστικό της Ευτυχίας

Ο Έκτορ είναι ένας πετυχημένος επαγγελματικά ψυχίατρος που συζεί με την Κλάρα, τη γυναίκα που αγαπά. Η τακτοποιημένη, χωρίς συγκινήσεις ζωή του, όμως, τον οδηγεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο και στην απόφαση να γυρίσει τον κόσμο αναζητώντας τη μαγική συνταγή της ευτυχίας. Ελάχιστα αστεία, γεμάτη πολιτιστικά κλισέ και εντελώς μπανάλ στις διαπιστώσεις της δραματική κομεντί, η οποία χωρίς τον χαριτωμένο Σάιμον Πεγκ θα ήταν πραγματικά ανυπόφορη.

Το Μυστικό της Ευτυχίας - εικόνα 1

Έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία πρώτα στα γερμανικά βιβλιοπωλεία και από εκεί σε αυτά του υπόλοιπου κόσμου, το ταξιδιωτικό μυθιστόρημα αυτοβελτίωσης του ψυχιάτρου Φρανσουά Λελόρ είναι ακόμη ένα λογοτεχνικό δείγμα της νοοτροπίας μιας ολόκληρης γενιάς. Αυτής που από τη μία νιώθει σιωπηλά δυσαρεστημένη από τον (εθισμένο στην πολυτέλεια) εαυτό της και από την άλλη διστάζει να πάρει το παραμικρό συναισθηματικό ρίσκο. Τυπικό δείγμα της, ο Έκτορ είναι ένας επαγγελματικά επιτυχημένος Βρετανός ψυχίατρος που συζεί με την Κλάρα, μια όμορφη γυναίκα που αγαπά, αλλά η τακτοποιημένη και χωρίς συγκινήσεις ζωή του θα τον οδηγήσει σε κρίση άγχους, συναισθηματικό αδιέξοδο και στην απόφαση να γυρίσει τον κόσμο αναζητώντας τη μαγική συνταγή της ευτυχίας.

Από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ και από εκεί στα Ιμαλάια, στην Αφρική και στο Λος Άντζελες, ο Έκτορ εναλλάσσει εξωτικά ντεκόρ και γραφικούς παρτενέρ αντιμετωπίζοντας τον κόσμο με τη φολκλόρ προκατάληψη του ευκατάστατου Δυτικού και το νόημα της ζωής με τη new age αφέλεια 20χρονου Καλιφορνέζου. Ελάχιστα αστεία, γεμάτη πολιτιστικά κλισέ κι εντελώς μπανάλ στις –συντηρητικότατες– διαπιστώσεις της, η δραματική κομεντί του πάλαι ποτέ στιλάτου Πίτερ Τσέλσομ (από το «Ακούστε το Τραγούδι μου» στο «Χάνα Μοντάνα: Η Ταινία») θα ήταν πραγματικά ­ανυπόφορη χωρίς τον χαριτωμένο Σάιμον Πεγκ.

Μ. Βρετανία, Γερμανία. 2014. Διάρκεια: 120΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Μυστικό της Ευτυχίας

Hector and the Search for Happiness
1
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 120 '
  • Πίτερ Τσέλσομ

Ο Έκτορ είναι ένας πετυχημένος επαγγελματικά ψυχίατρος που συζεί με την Κλάρα, τη γυναίκα που αγαπά. Η τακτοποιημένη, χωρίς συγκινήσεις ζωή του, όμως, τον οδηγεί σε συναισθηματικό αδιέξοδο και στην απόφαση να γυρίσει τον κόσμο αναζητώντας τη μαγική συνταγή της ευτυχίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.