Η Συγκάλυψη

2

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Βέλγος σκηνοθέτης Μίκαελ Ρόσκαμ («Bullhead») μοιάζει αμήχανος μπροστά σε ένα διήγημα του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό Ποτάμι») και τον πάντα πειστικό Τομ Χάρντι.

Η Συγκάλυψη

Η ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν, ανατρέπεται όταν περιθάλπει ένα ετοιμοθάνατο σκυλί, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο ιδιοκτήτη του Έρικ και στο μπαρ του, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία. Ο υποψήφιος για Όσκαρ Βέλγος σκηνοθέτης Μίκαελ Ρόσκαμ («Bullhead») μοιάζει αμήχανος μπροστά σε ένα διήγημα του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό Ποτάμι») και τον πάντα πειστικό Τομ Χάρντι.

Η Συγκάλυψη - εικόνα 1

Διασχίζοντας τον Ατλαντικό μαζί με τον Ματίας Σένερτς («Σώμα με Σώμα»), τον ηθοποιό που ανέδειξε με το υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ «Bullhead» του 2011, ο Βέλγος σκηνοθέτης Μίκαελ Ρόσκαμ κάνει το αγγλόφωνο ντεμπούτο του διασκευάζοντας ένα διήγημα του Ντένις Λεχέιν («Σκοτεινό Ποτάμι», «Το Νησί των Καταραμένων»). Μεταφέροντας τη δράση από τη Βοστόνη στη Νέα Υόρκη, παρακολουθεί τη ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν ο οποίος δουλεύει στο μαγαζί του ξάδερφού του Μαρβ. Όλα θα αλλάξουν όμως όταν ο Μπομπ βρίσκει στα σκουπίδια και περιθάλπει ένα ετοιμοθάνατο σκυλί, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο ιδιοκτήτη του Έρικ και στο μπαρ του Μαρβ, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία.

Σε έναν μικρόκοσμο απληστίας, δια­φθοράς κι ένοχων μυστικών, ο μοναχικός και μονίμως κινούμενος «κάτω από τα ραντάρ» Μπομπ καλείται να πληρώσει το τίμημα της επιβίωσής του. Ο απέριττος ρεαλισμός του Ρόσκαμ περιγράφει χωρίς τερτίπια αλλά και χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση την πορεία του προς ένα πολλαπλό αδιέξοδο, με τον Τομ Χάρντι να κουβαλά πειστικά –από το βλέμμα μέχρι το περπάτημά του– την εσωτερική, εύθραυστη μελαγχολία του ήρωά του. Παραδόξως πώς, αυτή θα μείνει τελικά δραματουργικά αδικαίωτη, προδομένη από ένα σκηνοθετικά αμήχανο (προς τι το αταίριαστο «ταραντινικό» μοντάζ;) και σεναριακά αφελές φινάλε.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Συγκάλυψη

The Drop
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 106 '
  • Μάικλ Ρόσκαμ

Η ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν, ανατρέπεται όταν περιθάλπει το ετοιμοθάνατο σκυλί της γειτόνισσάς του, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο πρώην φίλο της Έρικ και στο μπαρ του, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.