Μπιλ Μαρεϊ: Πιο κουλ δεν γίνεται...

Ο τρομερός 64χρονος Αμερικανός κάνει φέτος δυναμικό comeback, πρωταγωνιστώντας σε τρεις κωμωδίες – και μοιάζει πιο φορμαρισμένος από ποτέ. Happy Murray year!

Μπιλ Μαρεϊ: Πιο κουλ δεν γίνεται...

Ο τρομερός 64χρονος Αμερικανός κάνει φέτος δυναμικό comeback, πρωταγωνιστώντας σε τρεις κωμωδίες – και μοιάζει πιο φορμαρισμένος από ποτέ. Happy Murray year!

Μπιλ Μαρεϊ: Πιο κουλ δεν γίνεται... - εικόνα 1

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι. Θα σας δώσω τρεις λέξεις κι εσείς θα πρέπει να πείτε το πρώτο όνομα ηθοποιού που σας έρχεται στο μυαλό: «Αμερικανός», «αστείος­» και «κουλ». Πόσα δευτερόλεπτα σας ­πήρε για να σκεφτείτε τον Μπιλ Μάρεϊ;

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο 64χρονος ηθοποιός αντιπροσωπεύει την Αμερική που γουστάρουμε: αυτή­ που βρίσκεται μίλια μακριά από το εξεζητημένο κιτς, ζει μέσα στην απλότητα και διαθέτει casual ­χιουμοράκι. Βέβαια, ο Μπιλ Μάρεϊ έχει πολλά πρόσωπα. Στα μέσα των ’80s τον είδαμε να ρουφά φαντάσματα στο επιστημονικής φαντασίας κωμικό παραλήρημα των «Ghostbusters» . Σχεδόν μία δεκαετία μετά τον απολαύσαμε στην ξεκαρδιστικότερη λούπα του παγκόσμιου σινεμά με τη «Μέρα της Μαρμότας». Μετά το 2000 ήταν η ώρα να μεταμορφωθεί σε παράδοξο ήρωα του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά πρωταγωνιστώντας σε ταινίες του Γουές Άντερσον («Rushmore»), της Σοφία Κόπολα (υποψήφιος για Όσκαρ στο «Χαμένοι στη Μετάφραση») και του Τζιμ Τζάρμους («Τσακισμένα Λουλούδια»). Ο Μπιλ Μάρεϊ μπορεί να αλλάζει προσωπεία, δανείζοντας τον κουλ χαρακτήρα του εκεί που του αρέσει. Μάλιστα, δείχνει πλέον απαλλαγμένος από τις όποιες φιλοδοξίες. αυτό­ πιθανώς συνέβη εκείνο το απόγευμα του Φεβρουαρίου του 2004, όταν σχεδόν βουρκωμένος είδε τον Σον Πεν να του παίρνει το Όσκαρ μέσα από τα χέρια. Και μπορεί ο Μάρεϊ να μην έχει ένα αγαλματίδιο στο σαλόνι του σπιτιού του, αλλά κατέχει μια θέση στο παλμαρέ της παγκόσμιας ποπ κουλτούρας.

Ο δικός μας Μπιλ, λοιπόν, κάνει τη φετινή σεζόν δυνατό comeback συμμετέχοντας σε τρεις δυνατές παραγωγές. Καταρχάς, συμπρωταγωνιστεί με τη Ναόμι Γουότς στο «St. Vincent» του Θίοντορ Μέλφι, ερμηνεύοντας τον μισάνθρωπο βετεράνο Βίνσεντ που αναλαμβάνει να προσέχει τον μικρό Όλιβερ έναντι αμοιβής. Επίσης, το όνομά του βρίσκεται στο καστ της κωμωδίας «Rock the Kasbah» του βετεράνου Μπάρι Λέβινσον («Ο Άνθρωπος της Βροχής», «Bugsy») δίπλα στους Μπρους Γουίλις, Ζόι Ντεσανέλ και Κέιτ Χάντσον, ενώ θα εμφανιστεί και στην άτιτλη ακόμη ταινία του Κάμερον Κρόου («Τζέρι Μαγκουάιρ», «Σχεδόν Διάσημοι»).

Περισσότερες πληροφορίες

St. Vincent: Ο Αγαπημένος μου Άγιος

St. Vincent
2
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Τζον Σλέιτερι

Σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, ο μέθυσος, τζογαδόρος και μισάνθρωπος Βίνσεντ αναλαμβάνει να προσέχει και να «εκπαιδεύσει» με το δικό του τρόπο το 12χρονο γειτονόπουλό του, του οποίου η μητέρα δουλεύει σκληρά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".