Sabotage

Περιπετειώδες θρίλερ-αποθέωση μιλιταριστικής λογικής και σεναριακής αυθαιρεσίας.

Sabotage

Μετά την έφοδο μιας ειδικής ομάδας δίωξης ναρκωτικών στο κρησφύγετο ενός μεξικανικού καρτέλ, 10 εκατ. δολάρια εξαφανίζονται. Οι ανακρίσεις αποδεικνύονται άκαρπες, τα μέλη της απαλλάσσονται των κατηγοριών κι επανασυνδέονται, αλλά ένα ένα αρχίζουν να δολοφονούνται με άγριο τρόπο. Περιπετειώδες θρίλερ-αποθέωση μιλιταριστικής λογικής και σεναριακής αυθαιρεσίας.

Sabotage - εικόνα 1

Σεναριογράφος («Οι Μαχητές των Δρόμων», «Ημέρα Εκπαίδευσης») και κατόπιν σκηνοθέτης («Η Εξουσία της Νύχτας», «Περιπολία») σκληροτράχηλων αστυνομικών περιπετειών, ο Ντέιβιντ Άγερ περιγράφει έναν κινηματογραφικό κόσμο βίαιης αντιπαράθεσης ενστίκτων επιβίωσης. Υπερασπιστές του νόμου που μετά δυσκολίας ισορροπούν στα όριά του, οι ήρωές του ξεπερνούν πάντα τα όποια ηθικά διλήμματα με δυο-τρεις (δεσμίδες από) σφαίρες παραπάνω, ακριβώς όπως και τα μέλη της ειδικής ομάδας δίω­ξης ναρκωτικών του βετεράνου Τζον «Μπρίτσερ».
Τα οποία –όταν 10 εκατ. δολάρια ενός μεξικανικού καρτέλ ναρκωτικών που πέφτουν στα χέρια τους εξαφανίζονται– ανακρίνονται, απαλλάσσονται των κατηγοριών κι επανασυνδέονται, ωστόσο ένα ένα αρχίζουν να δολοφονούνται. Με μια ιδέα που φέρνει στους «Δέκα μικρούς νέγρους» της Αγκάθα Κρίστι, το περιπετειώδες θρίλερ ξεκινά υποσχόμενα, αν και μπερδεύεται γρήγορα ανάμεσα σε φτηνές κοινοτοπίες, macho υπερβολές και κακο-μερεμετισμένες σεναριακές εμπνεύσεις, για να παραδοθεί τελικά σε μια μιλιταριστικής λογικής, απόλυτα αυθαίρετη γραφικότητα. Βαρύς, ασήκωτος και χαμένος μέσα σε όλα αυτά, ο «Άρνι» μάταια ψάχνει έναν ρόλο που να δικαιολογεί τη σινε-επιστροφή του ως 67χρονου action hero.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Sabotage

  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 109 '
  • Ντέιβιντ Άγερ

Μετά την έφοδο μιας ειδικής ομάδας δίωξης ναρκωτικών στο κρησφύγετο ενός μεξικανικού καρτέλ, 10 εκατ. δολάρια εξαφανίζονται. Έπειτα από άκαρπες ανακρίσεις τα μέλη της απαλλάσσονται των κατηγοριών κι επανασυνδέονται, αλλά ένα ένα αρχίζουν να δολοφονούνται με άγριο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.

Γιορτή του queer σινεμά στο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά με διεθνείς παραγωγές, πρεμιέρες, ελληνικές ταινίες και ειδικούς καλεσμένους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας, Αμφιφοβίας & Ιντερφοβίας.

Ο Λάνθιμος, ο Κόπολα και όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών

Ανακαλύψτε τις δέκα ταινίες που δε βλέπουμε την ώρα να ανακαλύψουμε στην Κρουαζέτ.